Moto3

Arenas: „A falra tudnék mászni a versenyzés hiánya miatt”

A spanyol versenyző nagyon várja már, hogy motorra ülhessen, emellett röviden beszélt katari győzelméről is.
Albert Arenas nyerte a Moto3 szezonnyitó versenyét Katarban, azonban a koronavírus-járvány miatt a további versenyhétvégék eddig mind elhalasztásra kerültek, a spanyolnak pedig szinte már elvonási tünetei vannak, amiatt, hogy ennyire hosszú ideig nem ülhet motorra – szavait a Crash.net szakoldal idézi:  „Hiányzik az adrenalin, emiatt nagyon nehéz ilyen hosszú ideig versenyzés nélkül lenni. Otthon be vagyok zárva, és komolyan mondom, néha már a falra tudnék mászni, mint ahogy gondolom mindenki más is ebben a helyzetben.”

Arenast a kényszerszünet a tavalyi évben történő sérülésére emlékeztetni: „Emlékszem, a tavalyi évben 50 napot voltam kénytelen kihagyni, mivel megsérült a lépem még a szezon elején. Ebben az időszakban korábbi versenyeket néztem vissza, szobabiciklin edzettem, aminek ugyan semmi köze nincs a motorhoz, de segített nekem abban, hogy újra jó formába lendüljek.”

Emellett arról is beszélt, hogy mennyire emlékezetes marad a losaili győzelme: „Erre a győzelemre mindig emlékezni fogok. Megünnepeltük, egyszerűen szenzációs volt, de ugye ilyenkor mindig a következő versenyre koncentrálunk, utaznánk Thaiföldre, ahol nem mellesleg nyertem 2019-ben. Rengeteg önbizalommal érkeznénk meg a katari győzelem után, most viszont csak megpróbálom megélni a pillanatot. Nem gondolhatok a stratégiára jelenleg, mert olyan, mintha egy másik szezon jönne, amit 25 pont előnnyel kezdenék meg.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások