Egyéb autósport

Anthoine Hubert halálos balesetet szenvedett a spái F2-es futamon

Tragikus hír látott napvilágot szombat este a Belga Nagydíjról: a Formula-2-esek első versenyének elején történt baleset egyik résztvevője, Anthoine Hubert belehalt sérüléseibe.
Nem sokkal az F1-esek időmérője után rajtolt el a Formula-2-esek szombati versenye Spa-Francorchamps-ban, a futam azonban sajnos nem tartott sokáig. A beszámolók és az interneten terjedő felvételek alapján Giuliano Alesi veszítette el az irányítását az autója felett az Eau Rouge-t követő Raidillionban, s összeütközött Anthoine Hubert versenygépével. Utóbbi franciát aztán óriási tempóval oldalról eltalálta még Juan Manuel Correa is: az ütközés akkora erejű volt, hogy Hubert autójának hátulja ketté is tört.
 
Sokáig nem lehetett hivatalos információkat olvasni a pilóták állapotáról, az FIA azonban nemrég közleményben erősítette meg, hogy Hubert 18 óra 35 perckor elhunyt. Correa állapota a hírek szerint stabil, Alesit pedig már kiengedték az orvosi központból. A futamot egyébként azonnal piros zászlóval félbeszakították, majd nem sokkal később törölték is.
 
Anthoine Hubert tavaly kiváló teljesítménnyel lett a GP3 bajnoka, idén pedig bemutatkozhatott a száguldó cirkusz közvetlen előszobájának számító F2-ben, ahol két győzelmet is szerzett már, s a belga hétvége előtt az összetett tabella nyolcadik helyét foglalta el. A Renault versenyzői akadémiájának tagja szeptemberben töltötte volna be 23. életévét. Nyugodjon békében!

Fotó: Arden Motorsport


Hozzászólások