F1

Alonso a következő hónapokban dönt az esetleges F1-es visszatérésről

A spanyol versenyző elmondta: legkésőbb nyáron dönt majd arról, hogy visszatér-e a királykategóriába, de ha igen, a Ferrari akkor sem lesz a lehetséges csapatok között.
Fernando Alonso még 2001-ben mutatkozott be a Formula-1-ben a Minardi színeiben, 2003-ban került a Renault-hoz, majd 2005-ben és 2006-ban megnyerte a világbajnoki címet. A spanyol 2010-ben került a Ferrarihoz, ahol többször is volt esélye megszerezni a harmadik címét, de mindannyiszor alulmaradt Sebastian Vettellel szemben. Ezután a McLaren-Hondához szerződött, ahol a középmezőnyben tudott csak harcban lenni, azonban előrelépés hiányában otthagyta az F1-et. Azóta pedig indult már a legendás Indianapolisi 500 mérföldes viadalon, kétszer is megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, idén pedig a ma véget ért Dakar ralin mérettette meg magát, most viszont terítékre került az F1-es visszatérés lehetősége is – minderről az El Partidazo de Cope lapnak beszélt nemrég:

„Először befejezem a Dakart (ott 13. lett – a szerk.), aztán megyek az Indy500-ra, és majd nyáron fogom meghozni a döntést. Lehet, hogy visszatérek, mert még mindig Formula-1-es versenyzőnek érzem magam, azt szeretem, és ahhoz értek a legjobban. Nem tudom, hogy visszatérek-e, a karrierem következő két-három évéről majd nyáron gondolkodom. Először meg kell néznem, melyek az elérhető csapatok számomra, mindent ki kell tenni az asztalra.”

Alonsót korábban szóba hozták a Ferrarival is mint lehetséges versenyző, ha a négyszeres világbajnok Vettel 2020 végén távozna a csapattól, de a 38 éves pilótának a maranellói gárda nincs a jelöltjei között: „Nem beszéltem a Ferrarival. A velük való történetem szép volt, de nem hiszem, hogy beszélnem kellene velük a visszatérésről, mert úgy hiszem, eléggé tisztázták a jövőjüket Leclerc-rel. 2021-re pedig meg kell látni, kik lesznek versenyképesek, de a Ferrari, úgy gondolom, nem lesz a kedvenceim között. Majd meglátjuk.”

Fotó: Toyota Gazoo Racing


Hozzászólások