MotoGP

Álomszerű hétvégén van túl az Avintia Ducati

Remek versenyt teljesítettek az Avintia Racing pilótái: Baz a negyedik, míg Barbera az ötödik helyet zsebelte be az esős körülmények között rendezett Cseh Nagydíjon, így megszerezték istállójuk eddigi legjobb eredményét a MotoGP-ben.
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

A Ducati fiókcsapatának versenyzői eltérő utat jártak be a futam alatt, ennek ellenére mindkettejük elégedett lehet a megszerzett helyezésekkel. Baz a 17. helyről vágott neki futamnak, de az eltérő stratégiának – elől és hátul is a keményebb esőgumit tette fel – és a felszáradó pályának köszönhetően, csapatársánál előkelőbb helyen intették le. Boldogságát nyilatkozatában sem titkolta a francia.

„Nagyszerű versenyt futottunk, és a helyes döntést hoztuk meg a gumiválasztást illetően. Mivel én nehezebb vagyok a többi versenyzőnél, mindig keményebb keverékeket használok, és a verseny előtt a keményebb hátsó esőgumik mellett döntöttünk, ami tökéletesnek bizonyult. Nem tudhatod, hogy a helyes döntést hozod-e meg, mert nem lehetsz biztos abban, hogy az eső ismét esni fog-e. De sikerült előre verekednünk magunkat lépésről-lépésre, és ha lett volna még néhány kör, még előkelőbb helyen lehettünk volna. Úgy vélem, hogy több tapasztalatra van szükségünk ezen gumikkal kapcsolatban, a motor kicsit nehéz volt, ezért nem volt egyszerű megelőzni vele a többi pilótát. De nagyon elégedett vagyok, és ez a legjobb módja annak, hogy megköszönjem a csapatnak a következő évi kontraktust. Szerettem volna egy jó eredményt elérni, amit Luis Salomnak ajánlhatok, és végre sikerült.”
Spanyol kollégájának sem lehet oka a panaszra, noha csapata tőle várta a jobb eredményt azok után, hogy a kvalifikáción az ötödik helyet szerezte meg, de a felszáradó pályán mind a gumistratégiának, mind a technikai gondoknak köszönhetően nem tudta előrébb verekedni magát.

„Elégedett vagyok, mert jó versenyt futottunk. 12 kör megtétele után technikai problémám akadt, ezért korlátozott teljesítmény állt rendelkezésemre az utolsó tíz körben. Megpróbáltam a maximumot nyújtani, hogy elől maradjak, spóroltam a gumikkal. Egyenletesen haladtam, de a futamot nehézségek mellett fejeztem be. Mindenesetre boldog vagyok, mert minden versennyel közelebb kerülünk, és előbb vagy utóbb meg lesz az az eredmény, amit megérdemlünk. Szeretnék egy nagy köszönete mondani a csapatnak, mert ők tették ezt lehetővé. Nagy gratuláció Lorisnak, nagyon örülök neki, mert egy jó pilóta és egy még  jobb ember, kellett neki ez az eredmény. Mindig támogatom és bátorítom őt, de amikor gödörbe kerülsz a legjobb kiút onnan egy jó eredmény, ahogyan ő is csinálta.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások