MotoGP

A Yamaha szeretné 2021-re és utána is megtartani Vinalest

Lin Jarvis csapatfőnök szerint a spanyol idei szezonbeli előrelépése megmutatta, milyen potenciál rejlik benne.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Maverick Vinales az egyetlen yamahás, aki tavaly és idén futamot tudott nyerni a MotoGP-ben, 2019-ben ráadásul az összetett tabella harmadik helyén zárt. A helye ennek ellenére sem feltétlenül garantált a hangvillások gyári alakulatában, hiszen nem lehet tudni, hogy Valentino Rossi visszavonul-e 2020 végén, s ott van feltörekvő fiatalként Fabio Quartararo is. Nem véletlen, hogy a pletykák szerint több rivális gyártó, mindenekelőtt a Ducati is megkörnyékezné a spanyolt: a bolognaiak részéről Gigi Dall’Igna konkrétan el is hintette, hogy Vinales rajta lehet a 2021-es „bevásárlólistájukon”.

A Yamaha-főnök Lin Jarvis ugyanakkor kijelentette: nem szeretné elengedni versenyzőjét – főleg az idén mutatott szezon közbeni előrelépése okán: „Maverick nem kezdte jól az évet, rettenetesen szenvedett az első öt-hat futamon, s akkoriban Valentino jobban teljesített nála. Valentinónak erős második helyei voltak a szezon elején, Austinban majdnem versenyt is nyert, miközben Maverick kissé el volt veszve” – idézi Jarvis szavait a Motorsport.com. „Aztán viszont szerintem láthattuk a változások gyümölcsöt, amelyet a kedvéért hajtottunk végre a csapaton belül: úgy vélem, fokozatosan elkezdett jól együtt dolgozni ez a csoport, aztán pedig Maverick is meghozta a saját döntéseit azzal kapcsolatban, hogyan állítsa be a motort a hétvégékre.”

„Szóval szerintem nagyon bátorító, hogy láthattuk, hogyan fejlődött a teljesítménye az idény során. Amiért szintén hálás vagyok, hogy javított a startjain, mert tipikusan azt láthattuk tőle, hogy elég jó helyen áll a rajtrácson, aztán viszont azonnal hátracsúszott a futamok elején. Időt és energiát szánt erre, mi is változtattunk néhány technikai részleten, így javultak a startjai, ezzel megszüntette az egyik gyenge pontját. Úgy gondolom, egyértelműen újra megtalálta a helyét a gyári csapatban, megmutatta, milyen potenciál rejlik benne. Ő az egyetlen yamahás, aki idén két versenyt is nyert, és nyilvánvalóan örülnék neki, ha velünk maradna 2021-re és utána is.”


Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások