Formula-E

A Techeetah váltja a Virgint a DS gyári csapataként

Hosszú ideje pletykálták már, s ma hivatalossá vált, hogy a Jean-Eric Vergne révén az egyéni bajnoki címet megszerző alakulat a következő évadtól gyári alakulatként folytatja a szereplését a Formula-E-ben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A DS Automobiles azóta résztvevője a Formula-E küzdelmeinek, amióta azt megnyitották a gyártók számára. Az utóbbi három szezonban a Virgin Racing partnereként összesen öt futamgyőzelmet, tizenhat dobogós helyezést és hat pole-pozíciót szereztek, legutóbb Sam Birddel pedig egészen a New York-i évadzáró dupla fordulóig harcban voltak a bajnoki címért is.

Viszont már hosszú ideje lehetett hallani róla, hogy a francia márka jövőre már másik csapatot választani, s ezt hétfőn hivatalosan is bejelentették: a 2018/2019-es idényben immár a Techeetah lesz az ő gyári alakulatuk, amely Jean-Eric Vergne révén épp Bird elől happolta el az összetett elsőséget bő egy héttel ezelőtt.

A Techeetah eddig a Renault partnereként működött, a DS „átigazolásával” viszont immár a gyári csapatok sorába lép, amely az új generációs autókat hozó ötödik évad során kifejezetten előnyös lehet számukra. Miután Vergne és André Lotterer már néhány hete a DS tesztpilótájaként is dolgozik, szinte biztosra vehető, hogy maradnak a kínai istállónál. Ami pedig a Virgint illeti: a hírek szerint ők az Auditól kapják majd az elektromos hajtásláncot.

Fotó: DS Automobiles


Hozzászólások