MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

A suzukai 8 óráson is Rea-vel szeretne címet védeni a Kawa

A várhatóan november 7-én megrendezésre kerülő suzukai 8 órás versenyen a gyári Kawasaki alakulatot három Superbike vb-s pilóta vezeti majd harcba, az élen Jonathan Rea-vel.
P1race.hu 2021.07.19. 13:13:41
A koronavírus okozta világjárvány miatt sajnos 2020-ban törölték az egyik legnagyobb reputációval rendelkező hosszútávú versenyt, a suzukai 8 órás viadalt, jelenleg azonban még úgy néz ki, hogy ebben az évben megtartják majd a futamot. Legutóbb tehát 2019-ben rendezték meg a viadalt, melyet akkor a Kawasaki nyert 26 évet követően (azt megelőzően 1993-ban nyertek legutóbb a zöldek). A japán márka eltökélt célja a duplázás, melynek érdekében mindent be is vet, hiszen a világbajnoki porondon szereplő versenyzőket ültetik majd motorjukra. Jonathan Rea, Alex Lowes és várhatóan Lucas Mahias lesz az, akiktől a sikert várják majd.
 
Kawasaki győzelem 2019-ben
 
Rea koránt sem tapasztalatlan a „műfajban”, Lowes személyében egy immáron háromszoros győztesről beszélünk, mivel ő 2016, ’17, ’18-ban (Yamaha) tagja volt a nyertes csapatnak. Két éve egyébként Rea mellett az akkor még kawasakizó Haslam és Razgatlioglu segítette a zöldeket, ők ezúttal viszont maximum más márkával próbálhatnak majd borsot törni a hatszoros Superbike világbajnok csapatának orra alá. Az utóbbi tíz évben az egyetlen Kawasaki diadalon kívül négy Yamaha és öt Honda siker született, utóbbi számára viszont 2014 óta így sem termett babér. A nagy gyártók közül még a Suzukit érdemes kiemelni, mint suzukai győzőt, náluk viszont 2009-re datálódik a legutolsó győzelem.

Fotó: Kawasaki Racing
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast