F1

A Mercedes teljesen megválik Ocontól

A csapatfőnök Toto Wolff leszögezte, hogy a fiatal francia nem fog visszatérni a német márkához abban az esetben, ha a 2020-as szezon végén nem hosszabbítják meg Valtteri Bottas szerződését.
A Mercedes F1-es csapata sokáig tanakodott azon, hogy Esteban Ocon vagy Valtteri Bottas legyen az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton csapattársa a jövő évi szezonban, végül a finn versenyző mellett tették le voksukat. Ocon így a Renault színeiben tér vissza 2020-ban Daniel Ricciardo csapattársaként. Bottas szerződését viszont a frankfurti gárda ismét csak 1 évre hosszabbította meg, így amikor Toto Wolffot arról kérdezték az újságírók, van-e bármilyen záradék a francia visszatérésére, ha a 29 éves versenyző kontraktusát nem hosszabbítják meg ismét, a csapatfőnök határozott nemmel felelt:

„Nem, nincs záradék. Ő teljes mértékben a Renault-nak fog dolgozni, és az ő versenyzőjük lesz az elkövetkezendő két évben, jó lehetőségekkel, mind a két fél részéről. Nem fog visszajönni 2021-ben” –nyilatkozta Wolff még Monzában, akit a Racefans.net szakoldal idéz.

Az osztrák szakember ugyanakkor azt is elmondta, hogy idén még számítanak tartalékversenyzőjükre, és szükség van rá a világbajnoki cím megnyeréséhez: „Jelenleg a szimulátorunkban dolgozik, fontos nekünk, hogy segít az autó fejlesztésében. De lépésről-lépésre egyre kevesebbet vehet majd részt a megbeszéléseken a jövőben. Viszont idén még velünk van, és nagyon hasznos munkát végez abban, hogy megnyerjük a bajnokságot.”

Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások