Moto3

A Iannone testvérek menedzselik mostantól Fenatit

Meglepő pletyka látott napvilágot csütörtökön, amelyet aztán gyorsan meg is erősítettek a felek: Andrea Iannone és testvére, Angelo fogja a misanói hétvégétől kezdődően menedzselni renitens honfitársukat.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Romano Fenati óriási tehetségként érkezett meg évekkel ezelőtt a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnyébe, eredményeit azonban gyakran elhomályosítja a pályán vagy épp azon kívül mutatott viselkedése. Több incidense is volt az évek során, a tavalyi San Marinó-i Nagydíjon pedig menet közben húzta be ellenfele fékkarját. Emiatt a szezon végéig el is tiltották, idén azonban mégis visszatért a Moto3-ban, ahol már egy futamgyőzelmet is szerzett néhány hete. Fenati ugyanakkor egyelőre ülés nélkül áll 2020-ra – igaz, sajtóhírek szerint ő lehet a Gresini Racing másik Moto2-es versenyzője az éppen csütörtökön bejelentett Nicolo Bulega mellett.

Ezt az irányt erősítheti a szintén a misanói csütörtökön napvilágot látott hír, miszerint Andrea Iannone és testvére, Angelo Iannone fogja mostantól ellátni a menedzseri teendőket Fenati körül. Angelo saját testvére is mellett is hasonló szerepkört tölt be, emellett a versenyhétvégéken is rendre mellette volt és segített neki. A gresinis szálat mindez azért erősíti, mert Iannone jelenleg a Gresiniék által működtetett gyári Aprilia csapatnál versenyez. Az olasz motoros kihangsúlyozta, hogy bár ő is fog segíteni honfitársának, elsősorban Angelóra bízza Fenatit.

„Kedvelem Romanót, szerintem hatéves kora óta ismerem, amikor még kismotorokkal versenyzett. Úgy vélem, Romano egy kiváló tehetség, viszont nagyon furcsa története van. Amikor megérkezett ebbe a közegbe, teljesen egyedül volt, és idén is csak Romano van ott Romanóval. Megkérdezte, nem segítenék-e neki, de nem is tudom, hogy jó ötlet-e, mert elég sok probléma van velem…” – nevetett az olasz, akit a Motorsport.com idéz. „Végül úgy döntöttünk, segítünk neki. Szerintem a testvérem megfelelő ember Romano mellé. Angelo nagyon jó személyiség, nyugodt, okos, intelligens, szóval úgy vélem, remek segítség lesz Romanónak.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások