MotoGP

A haja hátráltatta Bastianinit Katarban

Kissé szokatlan nehezítő tényezővel kellett szembesülnie a regnáló Moto2-es világbajnoknak a második katari futamon, ami elmondása szerint jelentős tényező volt abban, hogy nem ért el jobb eredményt.
“Sajnos a vége előtt 6-7 körrel a hajam és izzadság ment a szemembe, ami akadályozott a megfelelő kilátásban és koncentrációban.” – kezdte az olasz motoros, aki ettől függetlenül azt mondta, hogy nagyszerű verseny volt számára a második katari viadal. “Amennyiben jobb helyre sikerül kvalifikálnom magam, akkor biztos vagyok benne, hogy az elsőkkel harcolhattam volna.” A ducatist a tizenegyedik helyen intette le a kockás zászló, azonban még így is alig több, mint öt másodperccel maradt csak el a győztes Fabio Quartararotól.  Ez mindenképpen előrelépés a tavalyi Moto2-es világbajnok számára, hiszen bár a szezonnyitón tizedik lett, azonban akkor több mint kilenc másodperc volt a hátránya az élen záró Maverick Vinales-szel szemben, aki nem mellesleg több idő alatt teljesítette a teljes versenytávot, mint a második futamon győzedelmeskedő csapattársa.
Annak ellenére tehát, hogy a második katari viadalon Quartararo négy másodperccel kevesebb idő alatt pipálta ki a versenytávnak számító 118.36 km-t, Bastianini mégis jóval közelebb zárt a győzteshez. Az elért eredményeknek köszönhetően az olasz pilóta jelenleg a második legjobb újonc a mezőnyben, tizenegy világbajnoki ponttal és ezzel együtt az összetettbeli tizenegyedik hellyel. Az első helyen (tizenhét ponttal és hetedik pozícióval a tabellán) természetesen a legutóbb dobogón záró Jorge Martin áll, míg Luca Marini egyelőre nem szerzett világbajnoki pontot. A három újonc közül egyébként a Pramac színeiben versenyző Martin a legújabb fejlesztésű Ducati GP21-gyet használja, míg Bastianini és Marini a GP19-t üli meg.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások