Formula-E

A Formula-E megtartja a rajtrácslányokat

A Forma-1 múlt heti döntésével ellentétben a Formula-E szeretné megtartani a gridgirlöket, igaz, nem minden versenyen. Az elektromos autók sorozatában már egy ideje váltakozva bukkannak fel gyerekek és lányok a rajtrácson, Alejandro Agag szerint pedig ez jó egyensúlyt teremt.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

A Forma-1 múlt heti döntésével ellentétben a Formula-E futamai előtt továbbra is jelen lesznek a gridgirlök. A döntés annak fényében némileg szokatlan, hogy az elektromos autók sorozata a múlt héten „üdvözölte a 21. században” a száguldó cirkuszt, amely száműzte a lányokat a rajtrácsról.
 
A Formula-E-ben a tavalyi montreali szezonzárót követően idén Marrakeshben és Santiagóban is rajtrács gyerekek szerepeltek, ugyanakkor Hongkongban a helyi promoter kérésére újra felbukkantak a gridgirlök. A széria vezérigazgatója, Alejandro Agag szerint a rajtrácslányok hozzátartoznak a motorsportokhoz.
 
„Számomra jelenleg nem ez a legfontosabb kérdés, nem kellene ennyit foglalkoznunk vele. Nálunk néha gyerekek, néha lányok bukkannak fel a rajtrácson. Nincs ebben semmi rossz, ők a motorsport tradíciók egy részét képezik. Egyáltalán nem vagyok a gridgirlök ellen, a jövőben is lesznek nálunk, jóllehet nem minden futamon” – mondta el Agag a Motorsport.com-nak. Arról egyelőre nincs információ, hogy a MotoGP-ben is felmerült volna a gridgirlök száműzése a rajtrácsról.
 
Fotó: FIA Formula-E Media


Hozzászólások