MotoGP

2022 márciusában rendezhetik az Indonéz nagydíjat (Videó)

A Dorna és az FIM illetékesei a készülőben lévő indonéz MotoGP pálya helyszínén jártak, a látvány, valamint a munkálatok előrehaladott állapota pedig lenyűgözte a küldöttséget.
Indonézia egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy 25 év után visszakerüljön a MotoGP versenynaptárába, hiszen a tervek szerint 2022-ben már világbajnoki nagydíjat rendeznének a javában készülő távol-keleti aszfaltcsíkon. A Mandalika International Street Circuit már ígyis a 2021-es kalendrárium tartalék helyszíne, melynek júniusra van datálva a homologizációja, így gyakorlatilag csak idő kérdése, hogy ténylegesen számolni lehessen a pályával. Ennek a folyamatnak az egyik mérföldköve volt a mostani Dorna és az FIM illetékesei által tett helyszíni látogatás, melynek keretin belül Franco Uncini az FIM biztonsági tisztségviselője, Loris Capirossi a Dorna versenyigazgatóságának képviseletében, valamint Carmelo Ezpeleta a Dorna elnöke utazott a Lombok elnevezésű szigetre, ahol a pálya épül. A bizottság igen elégedetten konstatálta a készültségi állapotot, hiszen nem csupán a MotoGP-vel, hanem a Superbike-kal is számolnak az indonéz helyszín kapcsán:
Az 1997-es indonéz futamok (A video indtását követően katt a "Watch in Youtube" felírásra)

A másik világbajnoki sorozat már idén november 14-én megmérettetheti magát a délkelet-ázsiai ország versenypályáján. Ezzel együtt az sem kizárt, hogy amennyiben a MotoGP számára megvalósulnak a szezon második felében a tengerentúli futamok, úgy mint például Malajzia, Japán, vagy éppen Ausztrália, akkor beiktatnak egy tesztet is az új ringen. A Gyorsasági Motoros Világbajnokság versenynaptárába 2022 márciusában térhet vissza az Indonéz nagydíj, melyet utoljára 1997-ben rendeztek a MotoGP-ben. Akkor a 125-ösök között Valentino Rossi (Sakata és Jorge Martinez előtt), a 250-ben Max Biaggi (a második Thoru Ukawa a harmadik Olivier Jacque lett), a 500-ban pedig Tadayuki Okada nyert két repsol hondás csapattársát, Mick Doohant és Alex Criville-t legyőzve. A jövő évi kalendárium kapcsán a terv egyébként az, hogy az Indonéz nagydíj Katar után a szezon második fordulója lesz, illetve várhatóan az ausztrál viadal is átkerül az évad kezdetére.  

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások