Egyéb motorsport

2019-től Sepang is 8 órás motorversenyt rendez

Új helyszínként csatlakozik a FIM EWC versenynaptárához Sepang, a malajziai helyszínen először 2019 decemberében rendeznek majd 8 órás viadalt, amely egyben a sorozat első téli fordulója is lesz.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Komoly presztízzsel bíró helyszín csatlakozik a FIM EWC 2019-2020-as versenynaptárához, jövő decemberben Sepangban rendeznek 8 órás versenyt, ez lesz egyben a sorozat első téli viadala is. A rendezvény a 2019 szeptemberi Bol d’Or és a 2020 áprilisi 24 Heures Motos között kap helyet a naptárban.
 
A világszínvonalú malajziai pálya az elmúlt húsz évben vendégül látta a Formula-1, illetve a MotoGP mezőnyét is, a Sepang International Circuit vezérigazgatója elmondta, hogy miután a „Száguldó Cirkusz” 2017 után már nem tér vissza a pályára, az EWC töltheti majd be a Formula-1 megüresedő helyét Malajziában.
 
Suzuka után a malajziai pálya lesz az EWC második ázsiai helyszíne és ugyanazt a formátumot követi majd, mint a japán verseny: itt is lesz Superpole Top10 Trial és a futam szürkület után ér majd véget. Ezzel együtt Sepang jelenti majd az első kvalifikációs állomást mindazoknak a délkelet-ázsiai és japán alakulatoknak, akik részt akarnak venni a suzukai 8 óráson, együtt edzenek majd az állandó FIM EWC-csapatokkal.

A MCN tudósítója, Simon Patterson hozzátette: a 8 órás verseny az ugyancsak az Eurosport Events által szervezett WTCR Túraautó-világkupával együtt fog vendégeskedni Sepangban, azaz tulajdonképpen azt is bejelentették, hogy Michelisz Norbiék is ellátogatnak Malajziába.
 
 Fotó: FIM EWC Media


Hozzászólások