MotoGP

10 éve történt: Rossi az utolsó kanyarban nyomja le Lorenzót (videók!)

A modern éra egyik legjobb versenyeként és a „Doktor” is egyik legemlékezetesebb győzelmének tartja a 2009-es Katalán Nagydíjat, amelyen a két yamahás egész futamon át tartó csatája a fináléban, egy merész manőverrel dőlt el.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Jorge Lorenzo második királykategóriás idényét futotta 2009-ben, s két futamot is megnyert az első ötből, míg a címvédő Valentino Rossi csak egy győzelemmel rendelkezett a szezon első harmadából. Így érkezett meg a két yamahás Catalunyába, ahol ismét ők indulhattak az első két pozícióból. A spanyol trónkövetelő és a már akkor is legendának számító olasz pedig elképesztő csatát vívott egymással gyakorlatilag az egész versenyen, többször is váratlan előzéseket bemutatva.
 
Mindennek a betetőződése persze a „Doktor” utolsó kanyaros manővere volt, amellyel megszerezte az évi második sikerét és bemutatta pályafutása talán második legismertebb előzését. A 2009-es Katalán Nagydíjat napra pontosan tíz éve futották – nem mellesleg ez volt az első királykategóriás futam, amelyen Talmácsi Gábor is rajthoz állt –, ez alkalomból a MotoGP hivatalos közösségi felületei és mi is videókkal idézzük fel a modern éra egyik legjobb versenyének őrületes fináléját:
Fotó: MotoGP Media
 
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások