Jegyek

Autodromo Nazionale di Monza - WTCR

 
Hivatalos névAutodromo Nazionale di Monza
Hivatalos honlapwww.monzanet.it
HelyszínMonza (Olaszország)
Építés ideje1922
Hosszúság5793m
Kanyarok száma11
PályacsúcsGabriele Tarquini (2012): 1:57.915
Utolsó győztes(ek)1. futam: Yvan Muller
2. futam: Yvan Muller

Monza az olaszok igazi, hamisítatlan motorsportszentélye. A pályát 1922-ben építették meg, és azóta megszámlálhatatlanul sok motor-, illetve autóversenyt rendeztek rajta. A majd 6 kilométer hosszú ring, amely hosszú egyeneseivel és padlógázas kanyarjaival a világ egyik leggyorsabb versenypályája, jelenleg is minden évben vendégül látja a Forma-1, a Superbike-világbajnokság, a WTCC és az F1 betétfutamainak, például a GP3-nak a mezőnyét, de sokáig rendeztek gyorsasági-motoros világbajnoki futamokat is Monzában.

 

Az évek során sajnos több haláleset is beárnyékolta a pálya történetét, de mára már sokkal biztonságosabbá alakították át a vonalvezetést, mint amilyen az a kezdetekben volt. A pálya sokoldalú kihasználhatóságát jelzi, hogy három különböző nyomvonal is található rajta, sőt még raliversenyt is szoktak rendezni a környékén (Monza Rally Show), amelyen több híres motorversenyző is rajthoz szokott állni.

 

A WTCC számára is különleges jelentőséggel bír a monzai aszfaltcsík, hiszen 2005. április 10-én itt rendezték meg az első modernkori túraautó-világbajnoki futamot, és 2009 kivételével azóta is minden évben ellátogat a WTCC mezőnye a Milánótól északra fekvő pályára. 2013-ban a tavalyi évhez hasonlóan ismét a világbajnokság szezonnyitó futama lesz a monzai.

Ajánlott versenyzői adatlapok
Csapatok, versenyzők
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: