Jegyek

Zarcónak bejött a 2017-es Yamaha

MotoGP
Zarcónak bejött a 2017-es Yamaha
2017.11.15. 07:11
A Tech3 motorosa a valenciai teszt keddi napján először próbálhatta ki azt a vázat, amellyel Valentino Rossi és Maverick Vinales az évad jelentős részében szenvedett, s azonnal remekül érezte magát vele.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Az egyértelmű volt a valenciai kollektív teszt első napja után, hogy a Yamaha igyekszik a végére járni a vázzal kapcsolatos problémáinak, hiszen a gyári alakulat két motorosa összesen hét versenygépet tesztelt kedden. A munkájukat viszont egyszerre segítette és bonyolította Johann Zarco, aki a Tech3 színeiben először próbálta ki azt a 2017-es vázat, amelyre Valentino Rossiék rendszeresen panaszkodtak az idény folyamán (arról ellentmondásos információk kerültek ki, hogy a motorblokk 2016-os vagy 2017-es verziójú volt-e a francia gépében).

Zarco egyből átvette a vezetést a számára új vázzal, sőt fél másodperccel jobb időt ért el, mint Rossi a szombati időmérőn, Maverick Vinales eredményét pedig még ennél is többel múlta felül. Az év újonca címet elnyerő motoros a BikeSportNews.com szakoldalnak nyilatkozva azt mondta, ez konkrétan az a változat volt, amelyet Barcelona és Silverstone között használt a gyári duó, így a közvetlen összehasonlítás is nehézkesebb, mindenesetre amennyiben ezt a verziót kellene használnia a következő szezonban, boldog lenne a francia.

„Elégedett vagyok, nagyon tetszik az új motor” – idézi szavait a Tech3 közleménye. „Először a 2016-ossal mentem, hogy legyen referenciánk, aztán kipróbáltam a 2017-es verziót, és összességében jól éreztem magam a féktávokon, ami rendkívül fontos. A versenyek elején jobban tudsz harcolni, ha így tudod kontrollálni a fékeket, ezért elégedett vagyok. Egy gyorskör erejéig új gumit is felraktam, és csak egy tizeddel maradtam el a kvalifikációs időmtől. Ugyanakkor az új motor kevesebb energiát igényel tőlem, szóval mindenképp pozitív volt a teszt.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: