MotoGP

Zarco: „Valamit javultunk, de messze vagyunk a tökéletestől”

Lassan-lassan már az is örömforrás lesz a kétszeres Moto2-es világbajnok számára, ha futamonként egy-két pontot képes összekaparni. Austinban szerzett 13. helye mellett azonban az is pozitív volt a számára, hogy a KTM javuló formát mutatott alatta.
Elképesztően nehéz helyzetben van Johann Zarco, aki a tavalyi szezont követően szerződött a gyári KTM csapatához. A francia versenyző egyelőre csak szenved, míg például a csapattársa, Pol Espargaro nemcsak az időmérőn ért oda a legjobb tízbe Austinban – a hatodik helyről vághatott neki a versenynek –, hanem a futamon is, ahol végül a nyolcadik helyen zárt. Ezzel szemben Zarco a 19. rajthelyet szerezte meg, igaz, innen sikerült a futamon a 13. helyig előre jönnie. Amíg a spanyol már 18 pontot gyűjtve a 9. összetettben, addig a franciának mindössze 5 egység áll a neve mellett, és a 19. pozícióban várja a folytatást a pontversenyben.

Pedig Zarco nem lett rosszabb motoros, egyszerűen nem tudja összehangolni a saját stílusát a KTM-mel. Noha talán most Austinban fordult elő először vele az idén, hogy a futam után már pozitívumokról is be tudott számolni.

„Austinban a futamon jobban tudtam használni a motort, mint korábban, igaz, ez sajnos még nem jelenti azt, hogy sokkal gyorsabb lettem volna a korábbiakhoz képest. De legalább küzdöttem, és sikerült magam mögött tartani Olivierát, Rabatot és Abrahamot, és sikerült végül a három pontot jelentő tizenharmadik helyen zárnom. Egy cél vezérelt, hogy minél több pontot szerezzek. Valamit javultunk, de messze vagyunk még a tökéletestől, attól, ahova el szeretnénk jutni. Most Jerez következik, ahol tovább szeretnék fejlődni, mert én leszek a világ legboldogabb embere, ha végre fokozatosan elmozdulunk a jó irányba” – értékelte a helyzetét Zarco.

Fotó: Red Bull KTM


Hozzászólások