Jegyek

Zarco újabb egy évre aláírt a Tech3 Yamahával

MotoGP
Zarco újabb egy évre aláírt a Tech3 Yamahával
2017.05.18. 20:30
A kétszeres Moto2-es világbajnok hazai nagydíját megelőző csütörtök este jelentette be csapata, hogy 2018 végéig meghosszabbították az egyelőre parádés teljesítményt nyújtó szerződését.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Johann Zarco kétszeres Moto2-es világbajnokként lépett fel idén a királykategóriába a Tech3 Yamaha színeiben, ahol a szintén újonc Jonas Folger a csapattársa. A fiatal versenyző az első négy futamon kiválóan szerepelt: Katarban a versenyt is vezette a bukása előtt, majd két ötödik és egy negyedik hellyel hívta fel magára a figyelmet. Nem csoda, hogy a versenyzőtársak és a szakértők is elismeréssel beszéltek a francia motoros teljesítményéről, s úgy tűnik, a Tech3-nél is elégedettek voltak vele, a Le Mans-i hétvége előtti csütörtökön, azaz a hazai versenye előtt ugyanis bejelentették, hogy újabb egy évre meghosszabbították a szerződését.
 
„Nagyon boldog vagyok, hogy 2018-ban is a Monster Yamaha Tech3 csapatának színeiben folytathatom MotoGP-s pályafutásomat” – nyilatkozta Zarco az istálló közleményében. „Jelenleg élvezem az eddigi remek bemutatkozásomat ebben a kategóriában, ahol már most rengeteget tanultam, a csapat pedig a bizalmáról biztosított a jövő évre, ami fantasztikus érzés. Szeretnék köszönetet mondani a menedzseremnek, Laurent Fellonnak, aki mindig nagyon sokat segített, emellett hálával tartozom mindenki másnak is, aki a világbajnoki debütálásom óta segédkezett nekem. Láthattuk, hogy a Tech3 egy kiváló csapat, mert ha keményen nyomjuk, erős eredményeket érhetünk el.”
„Nagyon elégedett vagyok, de ez még csak a kezdet, folyamatosan tanulok és fejlődök tovább, hogy rendszeresen a dobogóért harcolhassak, ha pedig eljutok erre a szintre, a lehető legtovább szeretném folytatni ezt az utat. 2018-ban nem lesznek komoly szabályváltozások, és egy teljes évnyi tapasztalatom lesz, ami egyértelműen segíteni fog abban, hogy az élre kerülhessek”
– fogalmazott Zarco. Érdemes megjegyezni, hogy valószínűleg nem véletlen, hogy „csak” egy idényre szól az új kontraktus, 2018 végén ugyanis szinte az összes gyári versenyző jelenlegi szerződése lejár, így a francia előtt is megnyílhat az út akár a Yamaha gyári alakulatához is – nem kizárt, hogy a hangvillások vele pótolnák az esetlegesen visszavonuló Valentino Rossit.
 
Herve Poncharal, a Tech3 menedzsere így kommentálta a döntést: „Ez a hír nemcsak nekem és a teljes csapatnak nagyszerű, hanem az egész MotoGP-nek nagyszerű, különösen itt, Franciaországban. Örömmel jelentjük be, hogy Johann Zarco úgy döntött, hogy a 2018-as szezonra is velünk marad. Talán még várhatott volna ezzel a döntéssel, de azt mondta, hogy nagyon boldog nálunk, és készen áll elkötelezni magát mellettünk. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Johann ennyire megbízik bennünk. Már eddig is lenyűgöző eredményeket szállított, izgalommal és örömmel töltötte meg a csapatot. Biztos vagyok benne, hogy még nem láttuk a legjobbját, de már az első négy fordulón is igazán nagy benyomást tett mindenkire.”

Fotók: Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: