MotoGP

Zarco nem zárja ki a győzelem lehetőségét

Úgy érzi, a második rajthelyről indulva legalábbis a dobogóért mindenképp harcba szállhat, de abban is bízik, hogy Marquez és Dovizioso a vb-csatát is szem előtt tartják majd a vasárnapi futamon.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Johann Zarco eddig a japán hétvége egyik legfőbb meglepetése: már a szabadedzéseken is remekelt, majd az időmérőn épp csak lemaradt a pole-ról Andrea Doviziosóval szemben. A Tech3 motorosa egyelőre egyértelműen jobban teljesít, mint a gyári yamahások, s azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy vasárnap akár első MotoGP-s diadalára is lesz esélye: „Nem zárom ki a győzelem lehetőségét, sosem tudhatjuk, mi fog történni. Lehetőséget jelent számunkra, hogy ők a bajnokságért is harcolnak, és ahogy tavaly Valenciában, Marc valószínűleg erős, de talán ezúttal kicsit többet fog gondolkodni. A pályán lehet érezni, ha elcsíphetsz egy jó eredményt. Meglátjuk, a második rajthely azt jelenti, hogy legalábbis van esélyem, aztán majd a futamon meglátjuk.”

A francia egyébként összességében is nagyon elégedett a Motegiben eddig látottakkal: „Az első edzés óta jó a tempóm azon a pályát, amit szeretek is. Ha jól kezdjük a hétvégét, később is jobban tudunk dolgozni. Ha rossz irányba megyünk el, akkor is vissza tudunk térni egy jó alaphoz, így van mire építkezni. Aztán az időmérőn a második szett gumival nagyon jól éreztem magam, pedig már az első köröm is 1:44,8-as volt, aztán viszont az utolsó szektor nem igazán ment. Nem tudom, hogy a fékezés miatt-e, de az utolsó sikánban problémáim voltak, az utolsó körömben pedig bele is hibáztam kicsit. Nem lehet csalódott amiatt, hogy lemaradtam a pole-ról, hiszen annyi szenvedés után jó érzés a második helyen lenni, és remélem, vasárnap is jól alakulnak majd a dolgok.”

Zarco tisztában van vele, hogy a tempója nem feltétlenül olyan erős hosszabb távon, mint Doviziosóé és Marquezé, éppen ezért úgy gondolja, a legjobb esélye akkor nyílhat egy jó eredményre, ha rögtön a start után az élre áll: „Nem sikerült a legjobban az FP4, de szerintem tudom, miért, így amint találok néhány tizedet, gondolkodhatok a dobogóban. Tudjuk, hogy Marc ott lesz, ő és Dovi kezeli a legjobban az összes versenyt. Úgy vélem, a második helyről indulva ki kell használnom a lehetőséget, hogy vezethetem a futamot, úgy lehet a legjobb esélyem egy jó versenyre” – idézi a fiatal francia motoros szavait a BikeSportNews.com szakoldal.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások