MotoGP Motegi
F1 Austin
Superbike Losail
MotoGP

Zarco: „Nem függ Rossi döntésétől a pályafutásom”

A Tech3 francia motorosa pályázik a legjobb esélyekkel a „Doktor” esetleges visszavonulásával megüresedő helyre, ám a tavalyi év legjobb újonca szerint akkor sincs gondban, ha az olasz marad a MotoGP-ben.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

A 2017-es idény egyik legnagyobb meglepetése volt Johann Zarco szereplése: a kétszeres Moto2-es világbajnok újoncként tudott többször dobogóra állni és pole-pozíciót szerezni, s olykor a futamgyőzelemtől sem volt messze. Ráadásul néha úgy tudta legyőzni a Yamaha gyári versenyzőit, hogy eggyel régebbi verziójú motort használt. Bár a sajtóban felmerült, hogy eredményeinek köszönhetően idén ő is megkaphatja a 2018-as változatot, Zarco megerősítette, hogy a Valentino Rossiék által sokat krizitált 2017-est kapja meg: „A Tech3 a Yamaha szatellit csapata, amely mindig az előző évi motort használja, szóval én is az M1 2017-es verziójával fogok menni” – idézi a Tech3 versenyzőjét a Marca.
 
A francia motoros az egyik legnagyobb esélyes arra, hogy átvegye a hangvillások gyári alakulatánál Rossi helyét, amennyiben a „Doktor” nem hosszabbítja meg az idei szezon végén lejáró szerződését. Zarco szerint viszont nem függ a jövője attól, hogy miképp dönt a lassan a 39. életévét betöltő olasz: „Ha kellően intelligens leszek, és ki tudom préselni a motorból a maximumot, nem leszek messze a bajnokság első három helyezettjétől. A Yamaha Rossi döntésére vár, most rajtam a sor, hogy meggyőzzem őket azzal, hogy megpróbálok a gyári versenyzők előtt végezni. Mindenesetre a pályafutásom nem függ Valentinótól” – mondta Zarco, akit a hírek szerint a KTM is szívesen szerződtetne 2019-re.
 
Rossi egyébként maga is elég sokszor véleményt nyilvánított Zarcóról: leginkább a francia motoros agresszív stílusát emelte ki – egy ízben a fiatal Formula-1-es pilótához, Max Verstappenhez hasonlította –, ugyanakkor mindig elismerően beszélt kollégájáról. A Tech3 versenyzője szerint a kilencszeres vb-győztes szavai jó hatással vannak a megítélésére: „Amikor Rossi megszólal, mindenki odafigyel rá: ezzel híressé teszi a versenyzőket. A szezon elején azt mondta, túlságosan hozzászoktam a Moto2-es küzdős stílushoz, a végén pedig azt, hogy én voltam az egyik leggyorsabb versenyző. Akárhányszor rólam beszélt, akár pozitív, akár negatív értelemben, nőtt a népszerűségem.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások