Jegyek

Zarco: „Nagyon messze volt a célvonal” (videó!)

MotoGP
Zarco: „Nagyon messze volt a célvonal” (videó!)
2017.09.10. 18:53
Nem mindennapi balszerencse sújtotta Johann Zarcót, akinek a motorjából az utolsó körben fogyott ki az üzemanyag és saját erőből kellett betolnia a Yamahát a célba. Egy hetedik pozíciót helyett végül egyetlen ponttal gazdagodott, de a francia versenyzőt elsősorban nem ez bántotta.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Hetedikként érhetett volna célba Misanóban Johann Zarco, ám a francia motoros Yamahájából az utolsó körben kifogyott az üzemanyag. A motor az utolsó kanyarban állt meg, ahonnan a kétszeres Moto2-es bajnok kézi erővel tolta a célvonalig. Erőfeszítései egy pontot értek, Zarcót tizenötödikként rangsorolták.
 
„A probléma a 11-es kanyarban jelentkezett, hatodik fokozatban maradtam, igyekeztem a lehető legjobban visszavenni. Ez működött is egészen a 14-es kanyarig, az utolsó kettőnél viszont még rosszabbá vált a helyzet. Le kellett szállnom a motorról és futva betolni. Nagyon hosszú volt. Tudtam, hogy két vonal van, a start- és a célvonal, utóbbi nagyon messze volt” – mesélte hányattatásait a francia a Motorsport.com szakoldalnak.


 
„Legalább volt közönségem, ha úgy vesszük, a MotoGP-verseny valahol egy show, legalább produkáltam egy kis műsort, amit nem felejtünk el egyhamar. Ilyesminek persze nem lenne szabad előfordulnia, csalódottak vagyunk. Végül egy pontot kaptam, ami jobb, mint a semmi. Vannak rosszabb dolgok az életben, mint üzemanyag nélkül célba érni.”
 
Zarco hozzátette, hogy embert próbáló volt végignézni, ahogy a mögötte haladó versenyzők elhúznak mellette a célba, mások mellett az a Cal Crutchlow is, aki a futam során az ötödik helyről bukott. „Futás közben láttam, ahogy a többiek megelőznek. Láttam a két KTM-et és Crutchlow-t, aki elesett és így is előttem végzett. Úgy látszik, kevesebb időt veszítesz a bukással, mint azzal, hogy tolod a gépedet.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: