Jegyek

Zarco merészebb célokat tűz ki magának 2017-re

MotoGP
Zarco merészebb célokat tűz ki magának 2017-re
2017.04.16. 19:36
Saját magát is meglepte álomszerű bemutatkozásával a királykategóriában Johann Zarco, így kicsit át kell értékelnie a szezon előtt kitűzött céljait a 2017-es idényre. A francia pilóta az is elárulta, miben hasonlít a mostani időszak a tavalyi évére.
 
Szeretnéd a helyszínen átélni a WTCC hungaroringi versenyének legendásan kiváló hangulatát, s élőben szurkolni Michelisz Norbertnek és a Zengő Motorsport pilótáinak? Akkor van egy ajánlatunk számodra, hiszen akár jegyshopunkon keresztül is megrendelheted a jegyedet a magyarországi futamra! (x)

Annak ellenére, hogy a középső géposztályban egészen hasonló teljesítményre volt képes, mint Jorge Lorenzo és Marc Marquez, Johann Zarco maga is meglepődött saját teljesítményén az évadnyitó katari viadalon. 2010 óta ez volt az első verseny, amelyet száraz körülmények között vezetett egy szatellit Yamaha. Az argentin forduló után az újonc francia már másképp nyilatkozott az idei céljairól, mint korábban.
 
„Sokakat megleptem, köztük saját magamat is” – nyilatkozott a crash.net szakoldalnak a 26 éves Zarco. „A helyzetem nagyon pozitív. Idén még nem tervezek a világbajnoki címért harcolni, de az, hogy vezettem a katari versenyt, nagyon ösztönzőleg hat. Fontos tudni, hogy lehetséges, hogy képes vagyok rá. Most már csak abban bízom, hogy hamarosan újra megtörténik, azt várom, hogy jobban fogom kezelni a helyzetet.”
 
Zarco eddig mindkét idei futamon gyors volt, ügyelt a széljárásra a kezdeti körökben és nem mutatta sok jelét, hogy izgulna a versenyek előtt. Ez utóbbit csapattársa, Jonas Folger nyíltan bevallotta. „A lágy gumik egyértelműen segítenek nekem, mint ahogy az a tény is, hogy nincs rajtam nyomás. Ilyen szempontból hasonló a helyzetem, mint tavaly a Moto2-ben. Csak attól tartottam, hogy nincs meg a kellő tempóm.”
„Szerencsés vagyok, hogy ezzel a Yamahával versenyezhetek. A valenciai tesztek óta tudjuk, hogy nagyon jó alapokkal rendelkezünk, a többi Jonason és rajtam múlik, hogy mit hozunk ki belőle. Időre volt szükségem, hogy megértsek ezt-azt. Talán meglepő volt, hogy Katarban ott tudtunk lenni az élen. Ez annak a jele, hogy valamit gyorsabban sajátítottam el, mint ahogy vártam. Ezt az irányt kell követnem.”
 
Zarco az első két versenyen nyújtott teljesítménye után némileg módosított az idei céljain. „A fő célom továbbra is az, hogy a legjobb újonc legyek. Ehhez mindenképp a top10-ben kell végeznem. De a katari produkció után azt mondom, miért ne lehetnék akár az első hat között is?” A francia versenyző a Termasban megszerzett ötödik helyével, tizenegy ponttal jelenleg holtversenyben áll Dani Pedrosával a bajnokság tizedik helyén.
 
Fotó: zimbio, motogp.com
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: