Formula-E

Wehrlein megszakította a pole-sorozatot

A német versenyző nyerte az időmérő edzést, ezzel pedig ő az első ebben a szezonban, aki két pole-pozíciót tudott szerezni a Formula-E-ben.
A szabadedzések után a Formula-E időmérő edzése zajlott Párizsban. Az első gyakorláson André Lotterer, míg a második Mitch Evans bizonyult a leggyorsabbnak. Az időmérőn az első csoportban a bajnoki tabella első öt helyezettje hajtott ki a pályára. A Q1-ben végül Jerome d’Ambrosio-Lotterer-Lucas di Grassi- Antonio Felix Da Costa- Evans sorrend alakult ki. A második csoportból az első tréning során szenvedő Robin Frijns ugrott az összesített tabella élére, rajta kívül Daniel Abt és Edoardo Mortara került be a legjobb 6-ba.

A Q3-ban szereplő pilóták már agresszívabban vezettek a pályán, és ennek eredményeképpen Oliver Rowland, Pascal Wehrlein, Sebastien Buemi és Felipe Massa is feljött a továbbjutást érő pozíciókba. Az utolsó csoportból már senki sem tudott javítani, így Rowland, Wehrlein, Buemi, Frijns, d’Ambroiso és Massa jutott be a Superpole-ba. Rajtuk kívül még José Maria Lopez volt nagyon jó körön, de az argentin versenyző rontott a második szektorban, és végül az utolsó helyen zárt.

A Superpole során rendkívül nehéz körülmények vártak a versenyzőkre, ugyanis a szél rengeteg koszt hordott be a pályára. Itt végül Wehrlein-Rowland-Buemi-Frijns-Massa-d’Ambrosio sorrend alakult ki. Ezzel megszakadt az a sorozat, hogy minden futamon más és más versenyző szerezte meg a rajtelsőséget, viszont az első 5-ben olyan pilóták vannak, akik nem nyertek még a 2018-19-es szezon során, így vélhetően új győztest avatunk a délután négykor startoló futamon.

Az időmérő edzés végeredménye: Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások