Jegyek

Visszapillantó: Japán Nagydíj – A lehetetlen nem létezik...

MotoGP
Visszapillantó: Japán Nagydíj – A lehetetlen nem létezik (videók!)
2016.12.28. 10:28
Bár csak matematikai esélye volt annak, hogy Marc Marquez már a Honda hazai versenyén bebiztosítja ötödik vb-címét, ez mégis bekövetkezett: a két yamahás kiesett, a repsolos pedig győzelemmel ért fel ismét a csúcsra.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Aragóniai sikerével Marc Marquez úgy érkezett meg Motegibe, hogy akár már azon a hétvégén behozhatatlan előnyre tehet szert a pontversenyben – igaz, ehhez az kellett, hogy ő nyerjen, miközben Valentino Rossi legfeljebb egyetlen pontot szerez, Jorge Lorenzo pedig nem áll a dobogóra. Nem sokan gondolták úgy, hogy ez reális forgatókönyv lehet, ráadásul pénteken el is terelődött erről a figyelem, ugyanis előbb Lorenzo, majd pedig Dani Pedrosa is hatalmas bukást produkált: utóbbi meg is sérült, így mindhárom tengerentúli futamot ki kellett hagynia.
Vasárnap aztán Rossi indulhatott a pole-ból, ám a start után Lorenzo és Marquez is elment mellette. A repsolos a negyedik körben yamahás honfitársát is lehagyta, így az élre állt, miközben mögötte a Yamahák csatáztak. A „Doktor” vissza is jött a második pozícióba, ám nem sokkal később jött az első dráma: Rossi elcsúszott, így az ő esélyei végleg elszállni látszottak. Lorenzo azonban még elodázhatta volna a bajnokavatást – jóllehet, Andrea Dovizioso közeledni látszott hozzá –, öt körrel a vége előtt azonban a spanyol alól is kicsúszott a motor.
Ezzel pedig Marqueznek már nem volt más dolga, mint hogy behozza első helyen a motort, s a spanyol nem is hibázott, így megtörtént az elképzelhetetlen: a még mindig csak 23 éves motoros 2014-hez hasonlóan a Honda hazájában biztosította be a vb-címet, s a valaha volt legfiatalabb ötszörös, illetve háromszoros királykategóriás világbajnokká avanzsált. A dobogóra egyébként Rossiék kiesésének köszönhetően a ducatis Dovizioso és a suzukis Maverick Vinales állhatott még fel. Íme, néhány felvétel a japán hétvégéről (a videók a „Megtekintés a Youtube-on” feliratra kattintva indulnak):

Fotók: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: