MotoGP

Vinalesnek a széllel gyűlt meg a baja az időmérőn

Nem számított rá, hogy az erős szél ennyire befolyásolni fogja a motor viselkedését, így csupán a hatodik helyről vághat neki az Amerikai Nagydíjnak a Yamaha spanyolja.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Katarban és Termasban ugyan a futamokon rendre visszaesett, de az időmérőkön még remekelt Maverick Vinales, hiszen eddig egy első és egy második rajthelyet tudott felmutatni 2019-ben. Austinban viszont a biztató pénteki tempó után csak hatodik lett a kvalifikáción, ezúttal csapattársától, Valentino Rossitól is elmaradt. A Yamaha spanyolja a szombati nap végén elmondta: a szokatlan erős szél babrált ki vele az időmérőn – minderről így beszélt a hangvillások sajtóközleményében:
 
„Rendkívül nehéz dolgunk volt az időmérőn. Hogy őszinte legyek, nem számítottam rá, hogy a szél ennyire befolyásolni fogja a motor viselkedését, nagyon nehéz volt bevenni a kanyarokat, rettenetesen agresszív volt a motor, folyamatosan mozgott alattam. Nem tudtam húzni rendesen a gázt, mivel nem éreztem tökéletesen magam a nyeregben. Remélem, vasárnap javulni tudunk és jobbak lehetünk a futamon. Nagyon sok ijesztő pillanatom volt a kvalifikáción. Tanulnunk kell a szombatból, hogy ne lépjenek fel ugyanezek a problémák egy hasonlóan szeles napon.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások