MotoGP

Vinales nem tudja, egyszeri alkalom volt-e a burirami dobogó

Hosszú idő után állhatott ismét pódiumra egy yamahás, de a fiatal spanyol még nem tudja eldönteni, minek is volt köszönhető a megszokottnál erősebb thaiföldi teljesítményük.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A thaiföldi hétvége pozitív meglepetését a Movistar Yamaha párosa szolgáltatta, s ez még akkor is igaz, ha a vasárnapi versenyen végül egyiküknek sem volt igazán reális esélye a győzelemre. Maverick Vinales viszont dobogóra állhatott, amelyre legutóbb még a nyári szünet előtt, a Sachsenringen volt példa, a spanyol azonban így sem bízza el magát túlságosan, ugyanis nem biztos benne, hogy nem csak egyszeri alkalom volt-e a Chang International Circuiten látott remeklésük. Vinales így beszélt erről a Crash.net szakportál hasábjain:

„Nehéz ilyen hullámzó teljesítmény mellett motorozni, mert sosem tudhatjuk, miben bízhatunk, de szerintem ezen a versenyen más volt a helyzet, mert az utolsó körökben lehetőségem lett volna támadni. Ott voltam nagyon közel, de vissza kell még szereznünk az érzést, mert az utóbbi öt-hat futamon nem tudtam tíz másodpercen belülre kerülni a győzteshez. Most közel voltam, harcolni is tudtam, szóval elégedett vagyok a hétvégi munkánkkal, aztán meglátjuk, mi lesz Japánban. Nincsenek elvárásaink, megpróbálok okos lenni, mint ezen a hétvégén, aztán kiderül, hogyan kezeljük a helyzetet.”

A yamahás hozzátette: a néhány héttel ezelőtti aragóniai teszten elvégzett beállításmódosítások, valamint a Michelin Buriramba szállított keményebb szerkezetű abroncsai is segíthették őket, de még nem tudja, melyik volt a döntő tényező: „Hiszem, hogy a változtatások is segítettek, de a hátsó gumi is más volt, és ez egyértelműen sokat segített nekünk a kanyarodás terén, szóval meglátjuk, hogy minek is köszönhető ez. Mindenesetre erősnek éreztem magam a futam során, mint mindig, most is a végén zárkóztam vissza, nagyszerűen éreztem magam a motoron” – fogalmazott Vinales, hozzátéve: nem látta az utolsó kanyarban lejátszódott jelenetet, amikor csapattársa, Valentino Rossi kis híján eltalálta őt hátulról.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások