MotoGP

Vinales nem egyedül döntött Forcada távozásáról

Természetesen még Spielbergben is téma volt a Brnóban kirobbant kisebbfajta botrány, a spanyol motoros azonban most már szeretne ismét a hátralévő versenyekre koncentrálni.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Maverick Vinales a múlt hétvégén Brnóban erősítette meg a már hetek óta híresztelt pletykát, miszerint a szezon végén megválik jelenlegi főmérnökétől, Ramon Forcadától. A sajtó szerint a SIC Yamahánál Franco Morbidelli mellé kerülő – bár még az olasz szerződtetését sem jelentették be – szakember úgy nyilatkozott, versenyzője egy szót sem szólt neki a váltásról, a Yamaha pedig szombat délután már megtiltotta, hogy bárki is nyilatkozzon ez ügyben. Vinales Spielbergben mégis megtette, amikor a bokszban uralkodó feszültségről kérdezték:

„Úgy érzem, vége. A múlt hétvégén nagyobb port kavart, mint kellett volna” – fogalmazott a yamahás versenyző, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „Nem tudom, de ez nemcsak az én döntésem volt, hanem az egész csapaté. Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy a munkára koncentráljunk. Még rengeteg verseny hátra van, és ott kell lennünk a bajnokság elejében. Tovább kell nyomnunk és koncentrálnunk, és izgatott vagyok a mostani hétvége kapcsán is. Mindkettőnk célja, hogy újra első számúvá tegyük a Yamahát.”

A fiatal motoros hozzátette: nem gondolja, hogy radikálisan változtatniuk kellene a Forcadával közös munkamódszereiken, hiszen a nyári szünet előtti utolsó két nagydíjon egyaránt a harmadik helyen végzett. „Ahogy Assenben és a Sachsenringen dolgoztunk, az tökéletes volt. Sikerült úgy felkészítenünk a motort, hogy dobogóra értünk vele, ez az elsődleges cél, aztán meglátjuk, van-e esélyünk a győzelemre. Már alig várom, hogy újra motorra ülhessek, és elfelejthessem a brnói bukást” – utalt a rajtbalesetre Vinales, aki emiatt a hétfői tesztet is kénytelen volt kihagyni.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások