MotoGP

Vinales: „Kihoztuk a maximumot a motorból”

Bár a győzelemért folyó csatába a végén látott felzárkózás ellenére sem tudott beleszólni, összességében elégedett a Brit Nagydíjon elért dobogós helyezésével a Yamaha spanyolja.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Fabio Quartararo és Andrea Dovizioso balesete révén rögtön javított két helyezést a startnál a hatodik pozícióból induló Maverick Vinales, majd néhány kör elteltével Valentino Rossin is áthámozta magát. Az élen küzdő Marc Marquezzel és Alex Rinsszel ugyanakkor nem tudott lépést tartani, s bár a végén majdnem utolérte őket, végül be kellett érnie a harmadik hellyel a yamahásnak. A spanyol ugyanakkor nem elégedetlen:

„A saját versenyemet futottam, saját magammal harcoltam körről körre, pedig ezen a pályán egyedül nagyon nehéz tartani a ritmust, és koncentráltnak és erősnek maradni. De valahogy sikerült kihoznom a maximumot a motorból, és kicsit talán még többet is, és ezért vagyok boldog. Biztos vagyok benne, hogy a következő futamon még jobbak lehetünk” – fogalmazott bizakodóan Vinales a BikeSportNews.com szaklap hasábjain.

Vinales egy ízben túl mélyen fordult a Brooklands-kanyarban, sok időt veszítve ezzel – arra a kérdésre, hogy emiatt nem tudott-e az első kettővel tartani, így felelt: „Azt gondolom, igen, de a második sorból indulni is roppant nehéz. De ahogy mondtam, kihoztuk a maximumot a motorból, nem kérhettünk volna ennél többet. A motorblokk szempontjából ez az egyik legrosszabb pálya, ezért tovább kell dolgoznunk. Éreztük, hogy vannak igazán erős pontjai a motornak, de gyengeségei is, szóval ez utóbbiakon kell dolgoznunk.”

Az Silverstone-ban is látszott, hogy a Yamaha végsebesség terén lemaradásban van a Ducatihoz és a Hondához képest, de az összetettben Rossi átlépésével az ötödik helyre felzárkózó versenyző optimista a soron következő misanói teszt újításai kapcsán: „Az egyenesekben sokat veszítünk, körönként három-négy tizedet, ezért maximumon kellett mennem a motorral. A vázzal elég jól állunk, és javulunk is a versenyeken, főleg a tapadást illetően. Szóval tovább dolgozunk, mert úgy érezzük, ha teszünk még egy lépést előre a vázzal, akár győzelmekért is harcba szállhatunk. Fontos lesz a misanói teszt, ahol lesz néhány új elemünk, amelyek szerintem passzolni fognak a stílusomhoz.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások