Jegyek

Vinales: „Fogalmam sincs, mitől lett jobb a motor”

MotoGP
Vinales: „Fogalmam sincs, mitől lett jobb a motor”
2017.06.13. 08:40
Drasztikus javulás történt Maverick Vinalesnek a barcelonai versenyhétvégén, majd az azt követő teszten mutatott teljesítménye között, a Yamaha spanyolja azonban egyelőre nem tudja, minek köszönhető a látványos előrelépés.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Maverick Vinales eddigi legrosszabb yamahás hétvégéjét könyvelhette el Barcelonában, a bajnokságot vezető spanyol teljesítménye azonban javult a hétfői teszten. Vinales a nap nagy részében vezette az eredménylistát, csak a hajrában került a címvédő Marc Marquez mögé.
 
„Ma végre ismét jól éreztem magam a Yamahán, jól ment a körözés, újra magabiztos voltam, közelebb tudtam kerülni a motor határaihoz” – értékelte a hétfői nap eseményeit Vinales a crash.net szakoldalon. „Sok mindent kipróbáltunk és végre megint elégedett vagyok a motor egészével. Jó köridőket futottam a vasárnapi versenytempómhoz képest.”
 
A spanyol korábban a Michelin-gumikat hibáztatta a gyengébb teljesítményért, most viszont nem tudja pontosan, mitől lett a Yamaha ennyivel jobb hétfőre. Ezzel együtt szeretné megőrizni az erős formáját a soron következő hétvégére. „Őszintén szólva fogalmam sincs, mi történt, már ahogy a pályára hajtottam, éreztem, hogy jobb a motor.” Vinalesék Assenben már egy most kipróbált, módosított burkolattal gördülnek pályára.
 
A Yamaha kétfajta vázat próbál ki a héten, Vinales a mai napon kapja meg azt, amelyikkel Rossi nagyon elégedett volt hétfőn – a „hangvillások” maradnak még egy extra napra Barcelonában. „Az a váz, amelyiket én használtam, nem segített úgy, ahogy vártuk. Más tekintetben jelentett előrelépést. Fontos lesz, hogy javítsunk a forró körülmények közötti teljesítményünkön.”
 
Fotó: motogp.com
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: