Jegyek

Vinales: „Fejlődnünk kell az esőben, ha meg akarjuk nyerni...

MotoGP
Vinales: „Fejlődnünk kell az esőben, ha meg akarjuk nyerni a vb-t”
2017.09.13. 09:30
A Yamaha spanyolja szerint szárazon már komoly előrelépést értek el, Misanóban azonban látszott, hogy vizes pályán még mindig hátrányban vannak két fő riválisukkal szemben.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Maverick Vinales a pole-pozícióból kezdhette meg a San Marinó-i Nagydíjat, az esős versenyen azonban nem tudta tartani a Marc Marquez, Danilo Petrucci, Andrea Dovizioso tempóját, így végül negyedikként ért célba. A spanyol versenyző alapvetően nem volt csalódott az eredmény miatt, hiszen a korábbi vizes futamokon sokkal rosszabbul szerepelt a Yamaha, ám azt ő is tudja, hogy fejlődniük kell ezen a téren, ha meg akarják szerezni a vb-címet.

„Úgy vélem, szárazon rengeteget fejlődtünk, rendkívül kiegyensúlyozottak voltunk. A negyedik edzésen a kemény gumin is jó volt a tempót, remek munkát végeztünk. Most már csak esőben kellene javulnunk, mert Marc és Dovi rendre elöl vannak a vizes futamokon, és ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, akkor nekünk is ott kell lennünk” – vélekedett Vinales, akit a Motorsport.com idéz.
„A motor eleje elég jól viselkedett, hasonló éreztem magam szárazon is. De a hátulján nagyon nehéz volt megfelelő tapadást elérni” – magyarázta az összetettben 16 pontos hátránnyal harmadik helyen álló spanyol. „Különösen balkanyarokban csúszkált folyamatosan a motor, alig tudtam bedönteni. Négy vagy öt alkalommal is leért a térdem verseny közben a balosokban. Most negyedik tudtam lenni, remélem, legközelebb dobogóra is állhatunk.”

Vinales azt is kiemelte, hogy már nagyon várja vissza a sérülés miatt Misanót és a soron következő aragóniai versenyt is kihagyó csapattársát, Valentino Rossit, az olasz ugyanis sokat tud segíteni az egész csapatnak: „Szerintem ha Valentino visszatér, akkor minden sokkal jobb lesz mindenki számára, mivel nagyon jól ismeri a motort és tudja, hogyan kell gyorsnak lenni. Számomra is egyszerűbb úgy a hétvége, hiszen megoszthatjuk egymással az adatokat. Ha a csapattársad gyorsabb nálad, akkor te is jobban húzod a gázt, és látod, hol vannak a motor határai.”

Fotók: Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: