Moto3

Vietti a leggyorsabb pénteken, tízen kívül a vb-aspiránsok

Délelőtt még Jakub Kornfeil, délután viszont már a Sky VR46 olasz motorosa zárt az élen a Moto3-asoknál. Lorenzo Dalla Porta és Aron Canet viszont nem fért be az első tízbe.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Két negyvenperces szabadedzéssel vette kezdetét a Moto3-asok spielbergi programja pénteken. A nyitó tréningen Jakub Kornfeil volt a leggyorsabb, miután a cseh egyedüliként fért 1:37 alá. Őt három olasz, név szerint Tony Arbolino, Celestino Vietti és a vb-címért is harcban lévő Lorenzo Dalla Porta követte a sorban, utóbbi szűk másfél tizeddel múlta felül az összetett brnói sikerével újra vezető Aron Canetet.
 
A második gyakorláson sokáig Tatsuki Suzuki állt az élen, végül azonban a japánnak be kellett érnie a harmadik hellyel, mivel Vietti és John McPhee a hajrában megelőzte, így az olasz elsőségével zárult az első nap a Red Bull Ringen. A két vb-aspiráns ugyanakkor jócskán visszacsúszott az eredménylistán: Dalla Porta a 12., Canet pedig a 15. helyről várhatja a szombatot – utóbbi számára ez egyelőre nem jelent Q2-t érő pozíciót.
 
A két pénteki edzés összesített eredményei:
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások