Jegyek

Vezet a YART, problémák a Suzukinál, Safety Car a pályán –...

Egyéb motorsport
Vezet a YART, problémák a Suzukinál, Safety Car a pályán – az állás 23 órakor
2017.04.15. 23:30
Késő estére felgyorsultak az események Le Mans-ban: ugyan a YART Yamaha megnyugtató, fél perc körüli előnnyel vezetett a GMT94 Yamaha előtt, a sokáig harmadik helyezett SERT Suzuki a boxba kényszerült hosszabb javításra és még a Safety Car is a pályára gurult.
 
Szeretnéd a helyszínen átélni a WTCC hungaroringi versenyének legendásan kiváló hangulatát, s élőben szurkolni Michelisz Norbertnek és a Zengő Motorsport pilótáinak? Akkor van egy ajánlatunk számodra, hiszen akár jegyshopunkon keresztül is megrendelheted a jegyedet a magyarországi futamra! (x)

Sokáig nem változott semmi a kora esti állapothoz képest a Le Mans-i 24 órás versenyen: az élen a 7-es YART Yamaha megingathatatlanul rótta a köröket. A GMT94-es Yamaha ugyan próbált valamelyest faragni a hátrányából, ám egy problémás kerékcserével azt a keveset is elbukták, amit sikerült nagy nehezen ledolgozniuk. A SERT eközben őrizte harmadik helyét, az SRC Kawasaki pedig stabilan a negyedik volt de Puniet bukása után.
 
 
Az este folyamán némi eső is megjelent a pályán, ami ahhoz ugyan kevés volt, hogy igazán nedvessé tegye az aszfaltot, ám a fentebb látható esések előidézéséhez elégnek bizonyult így is. A csapadék már csak azért is lehet kellemetlen, mert a pályát teljesen újraaszfaltozták a verseny előtt, és az elmondások szerint nedves időben olyan, mintha tükörjégen mennének. Így érkezett el a nyolcadik óra vége, ami azért is volt fontos mérföldkő, mert az első tíz helyezett ilyenkor bónuszpontokat kap.
 
Ekkor azonban felpezsdültek az események. Először a SERT került bajba: előbb Etienne Masson esett, a kényszerű kiállást követően pedig csak az SRC Kawasaki mögé tudtak visszatérni. Hamarosan azonban ismét a boxba kellett hajtaniuk, ezúttal egy hosszabb szervízelés idejére, ezzel pedig újabb pozíciókat veszítettek – ugyan a nyolcadik óra elteltét még az ötödik helyen élték meg, de összességében a nyolcadik helyig estek hátra. Mialatt náluk lázas munka folyt a garázsban, a pályán a Safety Car vette át a főszerepet egy dupla baleset miatt, az élen álló két Yamaha között azonban a rövid biztonsági autós periódus után is visszaállt a fél perces különbség.
 
Az állás 23 órakor, 8 óra elteltével:
 

 
Fotó: FIM EWC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: