F1

„Vettel váltson csapatot, vagy legyen második pilóta”

A Formula-1-ben két nagydíj között sokan ismét nekiestek a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek. Michael Schumacher egykori versenymérnöke szerint a Ferrari jelenlegi német pilótája nem méltó a hétszeres világbajnok utódjának, míg Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint korábbi védencének csapatot kellene váltania.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Egy tény, Sebastian Vettel hiába van már ötödik éve a Ferrarinál, egyetlenegy bajnoki címet sem tudott Maranellóba szállítani, ráadásul egy négyszeres világbajnokhoz méltatlan hibák sorozatát követi el a különböző futamokon immár évek óta. Legutóbb a Brit Nagydíjon fékezés nélkül szállt bele hátulról az őt nem sokkal korábban megelőző Max Verstappenbe, de azt is sokan a fejéhez vágják, hogy annak ellenére, hogy még ő áll jobban az összetettben, sorozatban győzi őt le ifjú csapattársa, Charles Leclerc.

Holott Vettel annak idején nagy reményekkel érkezett a Ferrarihoz, sokan a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher méltó utódának tartották. Mára ez a vélekedés alapjaiban változott meg, ráadásul Schumacher egykori versenymérnöke húzta le róla a keresztvizet legutóbb.

„Most már tény számomra, hogy Vettel egy túlértékelt versenyzője az F1-nek. A sorozatos hibái miatt kijelenthető, hogy abszolút nem méltó arra, hogy Michael Schumacher utódaként emlegessék, annak ellenére, hogy ő is négyszeres bajnok. Leclerc viszont már most jobb nála, és ha én vezetném a Ferrarit, akkor a monacói mellett Vettel ideális második pilóta lenne” – közölte Luca Baldisserri.

A német pilóta korábbi segítője, Helmut Marko sem simogatta egykori védencét a szavaival, és a Red Bull tanácsadója szerint Vettel messze nincs olyan kemény karakter, mint amilyen Schumacher, vagy Fernando Alonso volt.

„Sebastian már inkább egy remek apa, nagyon jó ember, de messze nem olyan kemény harcos, mint amilyen Schumacher és Alonso volt, és ami hiányzik ahhoz, hogy ismét olyan teljesítményt nyújtson, amit elvárnak tőle. Ráadásul Leclerc személyében egy nagyon kemény riválist kapott, és most nincs úgy védve, mint ahogy a Red Bullnál volt. Talán a csapatváltás jó hatással lenne rá, ugyanakkor az élcsapatoknál erre 2020-ban nem látok reális esélyt, más pedig Vettel esetében nem is jöhet szóba” – állította az Auto Bildnek az osztrák szakember.

Fotó Scuderia Ferrari


Hozzászólások