F1

„Vettel nem érti, hogy egy verseny nem egy körből áll”

A Ferrari négyszeres világbajnoka egyre több embernek válik célpontjává most, hogy immár 67 pont a hátránya a világbajnoki címért folyó küzdelemben Lewis Hamiltonnal szemben. Legutóbb Jacques Villeneuve és Flavio Briatore „mártotta bele a nagykést” a német pilótába.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Úgy tűnik, új divat kezd elterjedni a Forma-1-ben, és ennek a nagy népi összjátéknak a ki tud nagyobbat belerúgni Sebastian Vettelbe a neve. Már a négyszeres világbajnok német pilótának legnagyobb riválisa, Lewis Hamilton (Mercedes) is felháborodott azon, hogy egyesek milyen tiszteletlenek Vettellel szemben, ám a brit szavai nem nagyon zavarják a hirtelen jött megmondó embereket. Ilyen például az a Jacques Villeneuve, aki 1997-ben világbajnoki címet szerzett, ám ezt követően sokat nem tett le a száguldó cirkusz asztalára. A kanadai expilóta a Sky Italia kérdésére nem bánt éppen kesztyűs kézzel a Ferrari versenyzőjével.

„Vettel már megint csak egy kört ment jól, ráadásul hibázott a Verstappennel történt afférjánál is, hiszen messziről, mondjuk úgy, túl bátran próbálkozott az előzéssel. Olyannal próbálkozott, ami jó esetben egyszer jön be tízből. Idén annyit hibázik, hogy bátran megírhatja a Hogyan veszítsünk el egy világbajnokságot című könyvét” – közölte Villeneuve. Nemrég pedig Flavio Briatore jelezte, hogy a német azért nem nyer újabb vb-címet, mert túl sok pontot veszít a rengeteg hibája miatt.

„Bármilyen furcsán hangzik, de talán el kellene mondania valakinek, hogy nem egy, hanem, mint legutóbb Japánban, 53 körös egy verseny. Minden esetben a pályán kell maradnod, mert ha bajnok akarsz lenni, akkor a harmadik helyeket is meg kell becsülnöd. Monzában is türelmetlen volt, hiszen ráért volna előzni pár körrel később, hisz akkor még jobb autó volt a Ferrari. Sajnos hiába tapasztalt versenyző és négyszeres világbajnok, nem képes mérlegelni, nem képes arra, ha kell, akkor megelégszem a második vagy harmadik hellyel, de kihozom pontszámban az adott viadalból a legtöbbet. Ő futamot képes nyerni, ám bajnokságot, úgy tűnik, már nem” – állította Briatore.

És ha a fentiek még nem lennének elegek, az olasz média is leszedi a négyszeres világbajnokról a keresztvizet. A La Gazzetta dello Sport szerint a Ferrari romokban hever, ráadásul Vettelt egy gyenge versenyzőnek nevezi, aki semmit sem tanul a hibáiból. A La Stampa úgy véli, hogy a német pilóta már semmit sem tesz helyesen, míg a Corriere dello Sport összefoglalójában az olvasható, hogy a probléma csakis a csapatban és a versenyzőiben lehet – Vettel egy mély, egzisztenciális krízisbe került, és Suzukában a német eggyel bővítette a horrorisztikus hibáinak gyűjteményét. „Míg Hamilton karnyújtásnyira áll Fangio rekordjától, a Ferrari szezonja szétesett. Vettel a legrosszabb pillanatot választotta a vereséghez” – ezek pedig a La Repubblica hasábjain olvashatóak. Ezek után mondja azt valaki, hogy könnyű a Ferrari versenyzőinek az élete…

Fotó: Ferrari


Hozzászólások