F1

Vettel: Kitartok a Ferrari mellett!

Úgy tűnik, a négyszeres világbajnok német pilóta lélekben már lemondott arról, hogy idén megszerezze ötödik vb-címét, ugyanakkor egyfajta hűségesküt tett jelenlegi csapata mellett, és bízik abban, hogy szépen fejezik majd be a 2018-as F1-es idényt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Volt egy olyan pillanata – na, jó, hetei – a Formula-1-nek idén, amikor azt hihette mindenki, hogy a Ferrari képes lesz Sebastian Vettellel megtörni a Mercedes egyeduralmát, hiszen a turbó-éra alatt még senki sem tudta legyőzni az Ezüst Nyilakat. Már a nyári szünet előtt is erősebbnek tűnt a Ferrari autója – igaz, Vettel és a csapat több hibája miatt ez az eredményeken nem látszódott –, ám a belgiumi vereség után mintha a vörösök fölénye elmúlt volna, és mostanra egyértelműen a Mercedes látszik a legjobbnak, a tempójukra semmilyen választ nem tudnak adni a maranellóiak. Ennek köszönhetően Lewis Hamilton 67 pontos előnnyel várja a hátralévő négy futamot, és amennyiben Austinban a brit győz, míg a német csak a harmadik helyen végez, máris ötszörös világbajnoka lesz az F1-nek.

Vettel a visszaesés ellenére sem tervezi, hogy elhagyja a Ferrarit, és esetleg egy másik élcsapatnál próbálja meg megszerezni saját ötödik vb-címét. Bármilyen furcsa, de úgy tűnik, éppen ő az, aki nem tud nyomás alatt hibátlanul teljesíteni. „Abban mindenki biztos lehet, hogy a viszonylagos eredménytelenségek ellenére sem hagyom el a Ferrarit, ugyanis továbbra is hozzájuk szeretnék tartozni. Tudom és biztos vagyok benne, rengeteg potenciál van még idén is a csapatban, annak ellenére, hogy az utolsó versenyeken alaposan megkönnyítettük riválisunk dolgát. A hozzáállásával senkinek sincs gond, és amíg matematikailag esélyem van, beleadunk mindent. Sok munka vár ránk, de szeretnénk ismét a leggyorsabb autóvá tenni a Ferrarit” – nyilatkozta az Auto Bildnek a Ferrari négyszeres világbajnoka.

Vettel kitért a Max Verstappennel (Red Bull) való ütközésére is, és kitart amellett, hogy a holland hibázott, ám hozzátette, hogy nyilatkozatháború helyett inkább személyesen szeretné megbeszélni az esetet a fiatal hollanddal. „Kimivel is kitolt, nem véletlen, hogy megbüntették miatta. De tényleg nem szeretném, ha egyik nap azt lehetne olvasni, hogy ezt mondta Max, a másikon, ezt reagáltam én, így megtalálom a módját, hogy személyesen beszéljük meg a dolgot” – mondta Vettel.

Fotó: Ferrari


Hozzászólások