F1

Vettel: „A Ferrari elbukott Franciaországban”

Az volt a céljuk, hogy jelentősen csökkentsék a hátrányukat a Mercedeshez képest, márpedig ez távolról sem sikerült a maranellói istállónak.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Azok után, hogy a Kanadai Nagydíjon csak egy vitatott büntetés miatt bukták el a győzelmet, a Ferrarinál több fejlesztéssel, például egy átalakított első szárnnyal készültek a franciaországi futamra. Ezek azonban szemlátomást nem váltak be, ugyanis sem Sebastian Vettel, sem Charles Leclerc nem tudta felvenni a versenyt az újabb kettős győzelmet arató Mercedesszel szemben. Az ötödik helyen befutó német szerint el is buktak a Le Castellet-i hétvégén:

„Elég egyértelmű, hogy gyorsak vagyunk az egyenesekben, viszont nem vagyunk azok a kanyarokban” – mutatott rá Vettel, akinek szavait a Crash.net szakportál idézi. „Szóval a pálya nyomvonalától függően egyes hétvégék jobbak lehetnek számunkra, mások rosszabbak. Úgy gondolom, ezen a hétvégén az volt a nagy célunk, hogy jelentősen csökkentsük a hátrányunkat, de ezt nem tettük meg. Ilyen szempontból elbuktunk, de ez nem jelenti azt, hogy feladjuk, mindenki sokkal jobban fel van tüzelve.”

„Meg kell értenünk, egyes elemek miért nem működtek, és remélhetőleg a következő hétre már lesznek válaszaink és újabb újdonságaink, amelyeket kipróbálhatunk, plusz talán az osztrák vonalvezetés is jobban kedvez majd nekünk”
– fogalmazott bizakodva a négyszeres világbajnok. Vettel hozzátette: a Francia Nagydíjon a hőség is nehezíthette a dolgukat, elmondása szerint ugyanis ilyenkor sokkal nehezebben tudják a megfelelő működési tartományban tartani a Pirelli idei abroncsait, mint riválisaik.

Fotó: Ferrari S.p.A.


Hozzászólások