Superbike

Versenyzőt cserél az utolsó futamokra a TripleM Honda

Az MV Agusta és a Pedercini Kawasaki után egy harmadik istálló más motorossal áll rajthoz a Superbike-világbajnokság argentin és katari állomásain.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A TripleM Honda Patrick Jacobsennel vágott neki a Superbike-világbajnoki kalandnak a 2018-as szezon elején, ám a Supersportból érkező amerikai újonc mindössze egyszer fért be az első tízbe, s az utóbbi időben még a pontszerzés is ritkán jött össze neki. Az utolsó két helyszínen, Argentínában és Katarban már nem is őt láthatjuk majd a motoron – erről így beszélt Matthias Moser csapattulajdonos:

„Szeretnék köszönetet mondani PJ-nek a professzionális hozzáállásáért és az erőfeszítéseiért, amit a motor fejlesztésébe fektetett. Sajnos kiderült, hogy nem tudjuk megadni neki azt, amivel versenyképes lehetne, ezért úgy döntöttünk, hogy békében, de elválnak az útjaink. A legjobbakat kívánom neki a jövőre nézve” – idézi szavait a WorldSBK.com szakoldal.

Természetesen a TripleM azt is bejelentette, hogy ki veszi át Jacobsen a helyét a most hétvégi San Juan-i fordulótól: az a Florian Marino ülhet fel a Hondára, aki az előző szezonokat a Superstock 1000-es Eb mezőnyében töltötte – idén ötödik lett összetettben –, de a 25 éves motoros korábban már a Supersport-világbajnokság mezőnyében is kipróbálta magát.

Nem a TripleM az egyetlen csapat egyébként, ahol változás lesz az utolsó két fordulóra. Az MV Agusta szerződést bontott a MotoGP-ben Tito Rabatot helyettesítő Jordi Torresszel, hogy a spanyol a királykategóriás beugrásaira tudjon koncentrálni, a helyére pedig Maximilian Scheib érkezik, míg a Pedercininél Gabriele Ruiu váltja az abszurd szállodai incidens után lapátra tett Yonny Hernandezt.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások