F1

Versenygépet cserélhet a szezon végén Hamilton és Rossi

A mindkét szupersztárt szponzoráló Monster szeretné tető alá hozni, hogy a Formula-1 ötszörös világbajnoka felülhessen a MotoGP-s Yamahára, a „Doktor” pedig a brit F1-es Mercedesébe.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Az utóbbi hónapokban egyre nyilvánvalóbbá vált Lewis Hamilton vonzalma a motorok iránt: a tavalyi év végén Superbike-teszten járt a Yamaha párosával, Alex Lowesszel és Michael van der Markkal, szombaton pedig a MotoGP katari szezonnyitóján tett látogatást. Az ötszörös Formula-1-es világbajnok korábban már elmondta, hogy szívesen kipróbálna egy királykategóriás gépet is, s most úgy tűnik, ez előbb-utóbb meg is valósulhat.
 
Természetesen a háttérben a szponzorok állnak: a Monster állítólag már több éve próbálja megszervezni, hogy Hamilton és a MotoGP legendája, Valentino Rossi gépet cserélhessen. Azzal, hogy az energiaitalcég idén már a Yamaha gyári alakulatának névadó támogatójává lépett elő, közelebb kerülhet a megvalósítás – igaz, erre alighanem csak az F1-es idényzáró után, decemberben kerülhet majd sor, köszönhetően a versenyzők szerződéseinek, amely tiltja az ehhez hasonló kalandokat.
 
Rossi egyébként nem először ülne F1-es autóba: még az előző évtizedben többször tesztelt a Ferrarival. Néhány éve a Monster Jorge Lorenzót már beültette a Mercedesbe, most ugyanez történhet meg a „Doktorral” is, míg a Red Bullnál Marc Marquez és Dani Pedrosa is kipróbálhatott egy Formula-1-es autót tavaly.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások