Formula-E

Vergne az idei első duplázó, Massa a dobogón Monacóban

Rajt-cél győzelmet aratott a DS Techeetah címvédője, aki így megszakította azt a sorozatot, hogy minden futamot már pilóta nyert a szezonban. Rowland és Massa még a pódiumon – utóbbi első alkalommal az elektromos szériában.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Oliver Rowland Párizsból hozott büntetése révén Jean-Eric Vergne indulhatott a pole-ból Monacóban, míg mellőle Mitch Evans utólagos szankcionálása után Pascal Wehrlein várhatta a piros lámpák kialvását. Ők ketten simán el is jöttek a rajtnál, míg mögéjük Felipe Massa átlépésével Rowland jött fel harmadiknak. Wehrlein azonban tíz perc után hibázott egyet, így visszacsúszott a negyedik pozícióba, így pedig Vergne másfél-két szekundumos fórra tett szert.
 
Pofozkodást igazából a mezőny közepén láthattunk, az utolsó negyed órához közelítve például Alex Lynn került bajba, a leszakadó elemek miatt pedig rövid időre teljes pályás sárga zászló is életbe lépett, míg nem sokkal később Lucas di Grassit is a falnak passzírozták. Vergne-re mindeközben a hajrában felzárkózott a Rowland, Massa, Wehrlein hármas, de változás már nem történt, így a francia idei második sikerét szerezte, ezzel megszakította azt a sorozatot, hogy eddig az összes versenyt más pilóta nyerte. Massa egyébként első dobogóját szerezte a Formula-E-ben.
 
A futam végeredménye:
 
Fotó: DS Techeetah


Hozzászólások