Formula-E

Vergne háttal beérkezve szerzett pole-t (videók!)

A Formula-E negyedik évadának első hétvégéjén Jean-Eric Vergne szerzett pole-pozíciót Hongkongban, ráadásul a francia pilóta igencsak szokatlan módon, a célba háttal érkezve gyűjtötte be a rajtelsőséget. A bajnokok nem kerültek be a legjobb ötbe.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

„Büszke vagyok rá” – nyilatkozott mosolyogva Jean-Eric Vergne a szezonnyitó kvalifikáció után, utalva arra, hogy igen szokatlan módon, a célvonalhoz háttal érkezve zsebelte be a pole pozíciót Hongkongban. A Techeetah francia versenyzője 1:03.568-as köridőt ért el az időmérő edzésen.
A második leggyorsabb a Virgin DS Racing alakulatában versenyző Sam Bird volt, aki szűk három századdal maradt el Vergne-től. A Superpole-ba mindkét Mahindrának sikerült bejutnia, Nick Heidfeld harmadik, Felix Rosenqvist ötödik lett. A negyedik rajthelyről Daniel Abt indulhat majd, csapattársa, a címvédő Lucas di Grassi hatodikként zárt.
 
A másik két bajnok, Sebastien Buemi és Nelson Piquet a kilencedik és tizedik pozícióban végzett. A kvalifikációt egyszer kellett megszakítni piros zászlóval, Nico Prost koccant neki a falnak az ötös kanyarban, elrontva ezzel Jerome D’Ambrosio körét is.
A kvalifikáció végeredménye:
 Fotó: Jean-Eric Vergne Media


Hozzászólások