Jegyek

Vegyes érzések a nyitónapon a Repsol Hondánál

MotoGP
Vegyes érzések a nyitónapon a Repsol Hondánál
2017.05.19. 19:10
Felemás napot zárt a Repsol Honda párosa: míg Marc Marquez mindkét edzésen második lett, Dani Pedrosa a legjobb tíz közé sem tudott bekerülni. A hétvége további részére jobb időt jósolnak, a két spanyol reméli, hogy versenyképesek lesznek száraz körülmények között.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Vegyes eredményekkel nyitotta a Le Mans-i programot a Honda, a pénteki nyitónapot a hideg levegő és az időszakos záporok nehezítették meg. Az új kipufogót használó Marc Marquez a trükkös körülmények ellenére is versenyképes volt és mindkét tréninget a második helyen zárta.

„Pozitívum, hogy jól kezdtünk ma, Le Mans-ban fontos, hogy minden lehetséges körülményre fel legyünk készülve” – fogalmazott a címvédő a csapat hivatalos honlapján. „Már az első edzésen, száradó pályán is jó érzéseim voltak, de fontosabb, hogy délután, teljesen esős körülmények között is gyorsak voltunk.”

„Meglátjuk, hogy holnap milyen idő lesz, most úgy néz ki, hogy száraz. Remélem, így is lesz, mert a versenyt majdnem biztos, hogy száraz körülmények között futjuk majd és fontos, hogy jól felkészüljünk rá. Az új burkolat hihetetlen, már amit a vízen megtapasztalhattunk belőle, de nagyon jó a tapadás. Még ha most nem is volt könnyű felmelegíteni a gumikat, később nagyon gyorsak lehetünk.”
Dani Pedrosa többet küszködött a hideg körülmények között csapattársánál, főleg a hátsó gumi felmelegítésével boldogult nehezen. A jerezi futam győztese tizenharmadik volt az első szabadedzésen, a második gyakorláson pedig csak a huszonegyedik pozícióban végzett.

„Nehéz dolgunk volt ma a változó körülmények miatt, későn tettem fel a slickeket és már nem tudtam javítani a köridőmön. Délután nem igazán tudtam kellően felmelegíteni a hátsó gumit, ezért nem volt tapadás. Próbáltunk rajta javítani, de nem sikerült. Szeretnénk megérteni, hogy miért történt ez, de mindenekelőtt a holnapra koncentrálunk. Az idő valószínűleg jobb lesz, és mi is jól fel tudunk majd készülni a futamra.”

Fotó: Repsol Honda Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: