Jegyek

Van der Mark: „Senki sem tudja teljesen pótolni Valentinót”

MotoGP
Van der Mark: „Senki sem tudja teljesen pótolni Valentinót”
2017.09.11. 14:19
A Superbike-világbajnokságon szereplő holland helyettesítheti a sérült Rossit az Aragóniai Nagydíjon – a széria hivatalos honlapjának beszélt arról, hogyan kapta meg ezt a lehetőséget és milyen célokat tűzött ki maga elé.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Mint arról mi is beszámoltunk, a Yamaha úgy határozott, Michael van der Markot ülteti a lábtörés miatt a következő versenyt is kihagyni kényszerülő Valentino Rossi helyére az Aragóniai Nagydíjon. A holland versenyző, aki a Superbike-világbajnokságon szerepel, néhány hete pedig a suzukai 8 órást is megnyerte a hangvillásokkal, így beszélt arról, hogyan merült fel a neve:
 
„Amikor láttam, mi történt Valentinóval, tudtam, hogy lesz néhány verseny, amikor szükség lesz helyettesre, ezért a menedzserem beszélt Lin Jarvisszal, hogy lássuk, mi a helyzet. Azonnal mondták, hogy Aragónra szükségük lesz egy helyettesre és van pár lehetőségük, de végül engem választottak” – nyilatkozta a WorldSBK.com által készített interjúban.
Tavaly épp mostani csapattársa, Alex Lowes ugrott be Bradley Smith helyére ugyancsak egy Yamahán, így adódott a kérdés, hogy beszéltek-e erről a brittel. „Vicces, mert a szezon közben többször is beszéltünk Alexszel az M1-ről szerzett tapasztalatairól. Azt mondta, egy fantasztikus motor és imádni fogom” – mondta Van der Mark, aki a világ egyik legjobb MotoGP-gépének nevezte a YZR-M1-et.
 
A korábbi Supersport-világbajnok már várja, hogy Maverick Vinalesszel osztozzon a garázson, és bízik benne, hogy a spanyol segíthet majd neki a beilleszkedésben: „Annyira elfoglalt leszek azzal, hogy hozzászokjam a motorhoz, hogy nem igazán lesz időm a csapattársamra, de remélem, Vinales ellát majd néhány tanáccsal.”
Van der Mark tisztában van vele, mennyire nehéz dolga lesz azzal, hogy épp Rossit kell majd pótolnia: „Egyértelmű, hogy senki sem tudja teljes mértékben helyettesíteni Valentinót. Ő a világ egyik legjobb versenyzője, és sajnálatos, hogy nem lehet ott a rajtrácson, de elképesztő ez a lehetőség, hogy az ő motorjával és az ő helyén versenyezhetek. Nehéz pontosan megmondani, mit is érzek ezzel kapcsolatban, mert egyértelműen ott a helye a MotoGP mezőnyében, másrészt viszont nagyszerű ez a lehetőség.”
 
Arra a kérdésre, hogy milyen célokat tűz ki maga elé az aragóniai hétvégére, így felelt Van der Mark: „Nem tudom, milyen célokkal vágjak neki a hétvégének, mivel egyáltalán nem is tesztelek azzal a motorral. A csapat mondta, hogy nem lesz rajtam nyomás emiatt, de a lehető legjobbat igyekszem majd nyújtani. Remélem, sokat fogok tanulni és hasznos visszajelzéseket tudok majd adni a motorral, amiket a szezon később részében is használhatnak majd. Ez a fő célom: hogy összeszokjam a motorral és hasznos visszajelzéseket adjak a csapatnak.”

Fotók. Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: