Jegyek

Változik a hungaroringi kamionverseny időpontja 2018-ban

Kamion-Eb
Változik a hungaroringi kamionverseny időpontja 2018-ban
2017.10.09. 18:29
Alig egy nappal a 2017-es szezon végét követően máris kiadták a Kamion Európa-bajnokság jövő évi előzetes versenynaptárát – a két lényeges változás egyike épp hazánkat érinti.
 
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Még csak tegnap ért véget a jaramai futamokkal az idei szezon, a Kamion-Eb szervezői máris közzétették a 2018-as előzetes kalendáriumát. Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy az idei kilenc helyett csak nyolc fordulóból áll majd az évad: az osztrák Red Bull Ring került ki a naptárból, emiatt pedig az eddigieknél később, május végén rajtol csak az idény.
 
A következő állomás pedig a Hungaroring lesz, s ezzel el is érkeztünk a másik változáshoz: a magyarországi versenyek az elmúlt években rendre augusztus végén kerültek sorra, most azonban az időpontja átkerült június közepére – igaz, ez az egyetlen helyszín a naptárban, amely mellett csillag is szerepel, azaz még megerősítésre vár a mogyoródi forduló.
 
Onnantól kezdve viszont a szokott menetrend szerint zajlik majd a szezon: jön a Nürburgring, majd a nyári szünet előtt északi szomszédainkhoz látogatnak el Kiss Norbiék. Az ősz elején pedig gyorsan lezavarják az évad második felét: sorrendben Most, Zolder, Le Mans és Jarama látja majd vendégül a legjobb kamionosokat.
 
A Kamion-Eb 2018-as előzetes versenynaptára:
Május 26-27.: Misano (Olaszország)
Június 16-17.: Hungaroring (Magyarország) *
Június 29-Július 1.: Nürburgring (Németország)
Július 14-15.: Slovakia Ring (Szlovákia)
Szeptember 1-2.: Most (Csehország)
Szeptember 15-16.: Zolder (Belgium)
Szeptember 29-30.: Le Mans (Franciaország)
Október 6-7.: Jarama (Spanyolország)

* Megerősítésre vár.

Fotó: Kiss Norbi Média
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: