Jegyek

„Valentino egy példakép a fiatalabb versenyzők számára”

MotoGP
„Valentino egy példakép a fiatalabb versenyzők számára”
2018.01.08. 12:02
Davide Brivio, a Suzuki jelenlegi és Valentino Rossi korábbi csapatmenedzsere szerint bámulatos, hogy a „Doktor” mennyire szenvedélyesen vissza akart térni tavalyi lábtörését követően.
 
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Valentino Rossi tavaly augusztus végén szenvedett kettős lábtörést edzés közben, amelynek köszönhetően ki kellett hagynia a hazai versenyét Misanóban. Egy ideig úgy tűnt, az olasz motoros az Aragóniai Nagydíjon sem tud rajthoz állni, a „Doktor” azonban mindent megtett annak érdekében, hogy ott lehessen a mezőnyben, s végül alig 23 nappal a balesetét követően fel is ült a Yamahájára – sőt, az időmérőn az első sorba kvalifikálta magát, a vasárnapi versenyen pedig végül az ötödik helyen ért célba.

Davide Brivio annak idején még a Yamahánál dolgozott, amikor Rossi 2010-ben Mugellóban törte el a lábát, most pedig a Suzuki csapatmenedzsereként, kívülállóként nyűgözte le a kilencszeres világbajnok elképesztő akaratereje. Brivio szerint már csak ez az egy történet is elég indok arra, hogy a 38 éves versenyzőre példaképként tekintsenek a fiatal motorosok – erről így beszélt a Crash.net szakoldal hasábjain:

„Valentino mindig meg tudott lepni, de ebben az esetben az döbbentett meg igazán, mennyire motiválta, hogy minél hamarabb visszatérhessen. Azt gondolná az ember, hogy egy ilyen hosszú karrier után, amely során annyi mindent megnyert, egy verseny kihagyása már nem igazán számít neki. Ehelyett viszont keményen dolgozott és mindent megtett azért, hogy egy futammal korábban visszatérhessen. Mindig azt mondtam, hogy Valentino egy példakép, akit érdemes közelebbről megvizsgálni, és remélem, a fiatalabb generáció versenyzői is látják, mit csinált és motivációt tudnak nyerni belőle. Példát kellene venniük a szenvedélyéről és a motivációjáról, hogy mennyire szeret motorozni.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: