MotoE

Valenciában rendezik a MotoE szezon előtti utolsó tesztjét

A jerezi tűzeset után egy másik pályán kerül sor majd júniusban a sachsenringi nyitányt megelőző utolsó kollektív gyakorlásra, ahol az időmérőt és a versenyt is szimulálja majd a mezőny.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Miután március közepén a jerezi teszten kitört tűzben mind a 18 MotoE-gép és a felszerelések jelentős része is megsemmisült, a Világkupa szervezői kénytelen voltak elhalasztani a szezon rajtját. Az átalakított versenynaptárt már korábban nyilvánosságra hozták – e szerint júliusban, a Sachsenringen rajtol az első idény –, most pedig az is kiderült, hogy előtte néhány héttel, június 17-től 19-ig a szezonzárónak is otthont adó Valenciában sor kerül még egy háromnapos kollektív tesztre is.

Ezen egyfelől a csapatok és a versenyzők folytathatják az alkalmazkodást és a beállítások finomhangolását, ugyanakkor nem csak ez lesz a teszt célja. Az utolsó napon az időjárás függvényében ugyanis az E-Pole kvalifikációt is ki fogják próbálni, azaz minden motoros egy gyorskört teljesíthet majd, ezt követően pedig versenyszimulációkra kerül sor, ahol az előzéseket és a stratégiákat próbálgathatja a mezőny.

Ez a teszt egyébként nem is csak a résztvevők számára lesz fontos, hanem a bajnokság irányítóinak is, hogy csiszoljanak még a procedúrákon a júliusi évadkezdetet megelőzően. A ma kiadott közlemény szerint például jelen állás szerint csak a bokszból kivezető kör áll majd a motorosok rendelkezésére a futamok előtt a körülmények letapogatására, klasszikus értelemben vett felvezető kör nem lesz a start előtt.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások