MotoE

Valenciában pótolják a tűz miatt elmaradó MotoE-futamokat

Két héttel a jerezi tűzeset után a szervezők közzétett az idén induló elektromos világkupa átalakított versenynaptárát, amely továbbra is hat versenyt tartalmaz, a nyitányra azonban csak július elején fog sor kerülni.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A március közepi jerezi teszten óriási tűz ütött ki az egyik éjszaka, amelyben mind a 18 MotoE-gép és a felszerelések jelentős része is megsemmisült (a tüzet kiváltó rövidzárlat pontos okait továbbra is vizsgálják). Az hamar eldőlt, hogy az ugyanott esedékes májusi szezonnyitót nem tudják megtartani majd, majd nem sokkal később a Francia Nagydíj promótere is lemondta a Le Mans-i futamot.

Nos, kedd délután a szervezők kiadták az átalakított versenynaptárt, amellyel hivatalossá vált, hogy az eredetileg harmadik állomásnak tervezett sachsenringi futam lesz az új elektromos világkupa történetének első fordulója. Ezt követi majd a spielbergi verseny, valamint a misanói duplafutamos hétvége, a kieső jerezi és Le Mans-i viadalokat pedig egy újabb duplával, a MotoGP fináléjának is otthont adó Valenciában pótolják.

Ez tehát azt jelenti, hogy az eredeti terveknek megfelelően összesen hat viadalt rendeznek majd a MotoE első szezonjában, viszont öt helyett csupán négy helyszínen, egytől egyig a gyorsaságimotoros-vb betéteseményeként. A versenyekre a vasárnap délelőtti bemelegítő edzések és a Moto3-asok futama között kerül sor – azt még nem tudni, hogy mindezt a dupla fordulók esetén hogyan oldják meg, de vélhetően az egyik viadalt szombaton rendezik majd.

A MotoE átalakított 2019-es versenynaptára:
Július 5-7.: Sachsenring
Augusztus 9-11.: Spielberg
Szeptember 13-15.: Misano (2 futam)
November 15-17.: Valencia (2 futam)

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások