MotoGP

Újonc japán ugrik be Folger helyére Motegiben

Bár eleinte úgy tűnt, a Tech3 Yamaha a német motoros kidőlése után csak egy gépet indít a Japán Nagydíjon, a csapat nemrég bejelentette, hogy a hangvillások egyik tesztpilótája lesz Johann Zarco társa a hétvégén.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Reggel mi is beszámoltunk róla, hogy Jonas Folger betegség miatt kénytelen kihagyni a hétvégi Japán Nagydíjat. Ezek után úgy tűnt, hogy a Tech3 Yamaha egyedül Johann Zarcóval képviselteti majd magát a MotoGP mezőnyében, ám nemrég bejelentették, hogy Kohta Nozane ülhet fel a német motorjára Motegiben.

A 22. életévét pár hét múlva betöltő japán versenyző a FIM endurance-világbajnokságon szerepel, emellett a Yamaha egyik tesztpilótája. Herve Poncharal csapatvezető elmondása szerint Folger kidőlése után azonnal felvették a kapcsolatot a hangvillásokkal, akik Nozanét tudták a rendelkezésükre bocsájtani, miután másik tesztmotorosuk, Katsuyuki Nakasuga szabadkártyásként indul Motegiben.

Nozane számára sem a pálya, sem a technika nem lesz majd ismeretlen, hiszen számtalanszor versenyzett már a japán helyszínen, januárban pedig ő is kipróbálhatta a Yamaha YZR-M1-et a téli tesztek során. A neve egyébként már Valentino Rossi aragóniai helyettesítése kapcsán is felmerült, ám akkor Lin Jarvis őt tartotta a legkevésbé valószínű opciónak a „Doktor” helyére, Folger betegségének köszönhetően azonban néhány héttel később így is bemutatkozhat a királykategóriában.

„Ez egy óriási meglepetés számomra! Még most sem hiszem áll, hogy rajthoz fogok állni a Japán Nagydíjon” – idézi Nozane szavait a Tech3 Yamaha sajtóközleménye. „Motegi a kedvenc pályám, és vezettem már itt a Michelin-gumikkal felszerelt YZR-M1-et a Yamaha tesztpilótájaként. Nagy megtiszteltetés lesz MotoGP-versenyzőként szerepelnem hazai pályán. Szeretnék köszönetet mondani a Yamahának és a Tech3 csapatának ezért a lehetőségért.”

Fotó: Tech3 Yamaha


Hozzászólások