WTCR

Újonc csapat lesz a Cupra másik partnere a WTCR-ben

Jaime Puig, a SEAT sportmárkájának vezetője bejelentette, hogy a Comtoyou Racing mellett az eddig az STCC-ben szereplő svéd PWR Racing lesz a másik ügyfélcsapatuk a 2019-es szezonban.
Az már korábban eldőlt, hogy az Audikat is indító Comtoyou Racing két Cuprát is benevez idén a Túraautó-világkupába, most pedig arra is fény derült, hogy melyik alakulat lesz a spanyol márka másik csapata. Jaime Puig, a Cupra Racing vezetője ugyanis elárulta: a PWR Racing az ő partnerükként lép fel idén a WTCR-be. A svéd istálló eddig az STCC-ben jeleskedett, 2017-ben bajnoki címig jutott Robert Dahlgrennel a volánnál, míg tavaly a második és harmadik hely lett az övék a svéd és Daniel Haglöf révén.

A PWR Racing érkezésével az is eldőlt, hogy a korábbi híreszteléseknek megfelelően a Campos Racing nem marad a világkupa mezőnyében, ahogy a Cupra másik tavalyi ügyfélcsapatának, a Zengő Motorsportnak a sorsa is kérdéses, hiszen a WTCR-ben már biztosan csak márkaváltással maradhatnának (az idei szabályok előírják, hogy márkánként legfeljebb két kétautós istálló indulhat), s opcióként igazából már csak az eddig semmit sem bejelentő Peugeot vagy egy új márka jöhetne szóba.

Ami a pilótákat illeti: később fogják bejelenteni, hogy kiket láthatunk majd a PWR-nél (a Comtoyounál Tom Coronel és Aurélien Panis lesz a két cuprás versenyző). A pletykák szerint a Cupra mindenképp szeretné felvinni a WTCR-be a TCR Európa-kupa tavalyi bajnokát, Mikel Azconát, így ő lehet az egyik befutó. A Campos tavalyi párosából John Filippi kapcsán épp ma derült ki, hogy a TCR Europe-ban fog szerepelni egy Renault Megane-nal, a 2018-ban összetettbeli hatodik helyezettként végző Pepe Oriola jövője azonban még kérdéses.

Fotó: PWR Racing


Hozzászólások