MotoGP

Új rekord: Rossi hatodszor nyerte meg a Monza Ralit!

A MotoGP olasz sztárja évről évre részt vesz a december eleji show-viadalon, ahol a vasárnapi utolsó szakaszon aratott győzelmével megszerezte hatodik sikerét, átadva a múltnak Dindo Capello öt elsőséget számláló csúcsát.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Alig néhány nappal a Yamaha sepangi privát tesztjét követően Valentino Rossinak már Monzában volt jelenése, ezen a hétvégén rendezték meg ugyanis a Monza Rally Show-t, amelyen immár hagyományosan a „Doktor” is rajthoz áll. A Ford Fiesta WRC-t vezető olasz ráadásul nem is szokott rosszul szerepelni a viadalon, hiszen korábban már öt alkalommal is diadalmaskodni tudott.

Az idei kiírást sem kezdte rosszul: a szombati napot, azaz hat szakaszt követően egyetlen tizeddel, de vezetett Marco Bonanomi előtt. Rossi aztán a vasárnapi első etapot is megnyerte, a másodikon azonban túl könnyű autó miatt tíz másodperces büntetést kapott, így hátrányba került. A záró szakaszon azonban ismét fordított a kilencszeres motoros világbajnok, így rekordot jelentő hatodik győzelmét aratta a Monza Rally Show-n: Dindo Capello öt sikert számláló csúcsát adta át a múltnak!

Rossi és társa, Carlo Cassina mögött végül a WRC-s sztárduó, Andreas Mikkelsen és Thierry Neuville lett az ezüstérmes, míg Bonanomi és Gigi Pirollo a legvégén két kisebb lesodródásnak köszönhetően visszacsúszott a harmadik pozícióba. További ismerős nevek is feltűntek egyébként az indulók között: a Moto2-ben szereplő Mattia Pasini kilencedikként zárt, míg Rossi nagy barátja, Alessio Salucci a 13. pozícióban végzett.

Fotó: Valentino Rossi Facebook


Hozzászólások