Jegyek

Uccio: „Remek a légkör a csapatnál Lorenzo távozása után”

MotoGP
Uccio: „Remek a légkör a csapatnál Lorenzo távozása után”
2017.01.02. 19:38
Valentino Rossi legközelebbi barátja, Uccio Salucci szerint enyhült a feszültség a Yamaha bokszán belül, amióta a spanyol rivális átigazolt a Ducatihoz, ugyanakkor tudja, hogy a pályán Maverick Vinales is komoly kihívást jelenthet majd az olasz számára.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Valentino Rossi és Jorge Lorenzo összesen hét szezont húztak le egymás csapattársaiként a Yamahánál, s a kapcsolatuk bizony nem volt épp feszültségektől mentes: évekkel ezelőtt még falat is húztak a garázs két oldala közé, a 2015-ös idény végi botrány kapcsán pedig ismét elmérgesedett a viszonyuk. Most azonban Lorenzo távozik a hangvillásoktól a Ducatihoz, Rossi pedig megkapta maga mellé Maverick Vinalest, akivel szemlátomást sokkal jobban kijön a pályán kívül – más kérdés, hogy ez meddig lesz így, hiszen az ex-suzukis roppant gyorsnak bizonyult a valenciai teszten.
 
Uccio Salucci, Rossi gyerekkori barátja szerint a váltás érződik a csapaton belüli légkörön is, ugyanakkor nem becsüli le a Vinales által jelentett kihívást: „Remek a légkör a csapatnál most, hogy Lorenzo távozott, Vinales pedig megérkezett” – nyilatkozta a MotorCycleNews.com szaklapnak. „Nagyon gyors és fiatal versenyzőről van szó, de a hangulat kiváló. A motornak még fejlődnie kell kicsit, de remélem, komoly potenciál rejlik benne.”
 
„Meglátjuk, mindez hogyan változtatja meg Valét, mert Lorenzo rendkívül erős volt és komoly tapasztalattal rendelkezett” – folytatta Uccio. „Mavericknek talán szüksége lesz egy évre, hogy mindent megtanuljon, legalábbis remélem. Egy körön nagyon gyors, de meglátjuk, hogyan teljesít majd a versenyeken. Ugyanakkor 15 évvel fiatalabb, mint Vale – ez talán túl nagy kihívás.”
 
Rossi jelenleg kétéves szerződéssel rendelkezik a Yamahánál, és minden valószínűség szerint 2018 végén visszavonul a MotoGP-ből, ám a VR46 Versenyzői Akadémia főnöke szerint ezt még nem lehet biztosan kijelenteni: „Most 37 éves, így két év múlva nyilván abba kellene hagynia, de Valentino esetén sosem tudhatod” – fogalmazott Uccio. „Ez attól függ, hogy gyors lesz-e vagy sem, de ha úgy folytatja, ahogy 2016-ban teljesített, akkor miért kellene abbahagynia? Ha azt mondjuk, hogy be kellene fejeznie, akkor van még 22 versenyző, akik mögötte végeztek, így nekik is.”
 
Fotó: crash.net
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: